Η Microsoft προσπαθεί να «κλέψει» το προσωπικό της OpenAI

Η Microsoft, εκμεταλλευόμενη την κρίση που περνάει η OpenAI, έχει προσφερθεί να προσλάβει οποιονδήποτε παραιτηθεί και να τον εντάξει στην ομάδα της .

Ο Σαμ Άλτμαν απολύθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να του προσφερθεί θέση εργασίας στη Microsoft για να ηγηθεί μια νέα ομάδα προηγμένης έρευνας για την τεχνητή νοημοσύνη.

Σχεδόν κάθε μέλος του προσωπικού της OpenAI απείλησε να φύγει αν δεν επανέλθει ο ίδιος και ο συνιδρυτής Γκρεγκ Μπρόκμαν.

Δεν είναι ακόμη σαφές αν ο κ. Άλτμαν θα ενταχθεί τελικά στη Microsoft, η οποία είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής της OpenAI με διαφορά.

Ο Evan Morikawa, υπεύθυνος προσλήψεων στην OpenAI, ισχυρίστηκε ότι 743 από τους 770 υπαλλήλους έχουν υπογράψει έγγραφο με το οποίο καλούν το διοικητικό συμβούλιο να παραιτηθεί - με το ίδιο το προσωπικό να απειλεί να φύγει αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά του.

Στο έγγραφό τους υποστηρίζουν ότι τους είχαν προσφερθεί θέσεις εργασίας στη Microsoft, κάτι που ο επικεφαλής τεχνικός διευθυντής του τεχνολογικού κολοσσού Kevin Scott επιβεβαίωσε.

Η αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον των ανθρώπων επεκτείνεται και στον κ. Altman, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft, Satya Nadella, να δηλώνει στο CNBC ότι μπορεί να μην συμμετάσχει, προσθέτοντας ότι είναι «αφοσιωμένος στο OpenAI και τον Sam, ανεξάρτητα από τη διαμόρφωση».

«Προφανώς αυτό εξαρτάται από το αν οι άνθρωποι στο OpenAI θα παραμείνουν εκεί ή θα έρθουν στη Microsoft, οπότε είμαι ανοιχτός και στις δύο επιλογές», δήλωσε.

Τη Δευτέρα, ο κ. Nadella δήλωσε στο CNBC ότι «κάτι πρέπει να αλλάξει» στην OpenAI - δημιουργό του chatbot ChatGPT - αλλά δεν διευκρίνισε τι ήταν αυτό.

Παρά τις μεγάλες επενδύσεις της Microsoft στην εταιρεία και την εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας της σε όλα τα προϊόντα της, οι δεσμοί της Microsoft με την OpenAI δεν επεκτείνονται επί του παρόντος.

«Σε αυτό το σημείο, νομίζω ότι είναι πολύ, πολύ σαφές ότι κάτι πρέπει να αλλάξει γύρω από τη διακυβέρνηση.

Θα έχουμε έναν καλό διάλογο με το διοικητικό τους συμβούλιο σχετικά με αυτό», δήλωσε ο κ. Nadella.

Η ήρεμη συμπεριφορά του διευθύνοντος συμβούλου της Microsoft σε ένα γύρο συνεντεύξεων στα μέσα ενημέρωσης έρχεται σε αντίθεση με την αναταραχή στο ίδιο το OpenAI, όπου το προσωπικό εξεγείρεται ανοιχτά για την αποχώρηση του κ. Altman.

Έχουν απαιτήσει να επιστρέψει και να απολυθεί από το διοικητικό συμβούλιο - αλλά το τι ακριβώς συμβαίνει με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας είναι ακόμη ασαφές.

Πως η OpenAI δημιούργησε το «χάος»

Ο Nathan Benaich, εταίρος της Air Street Capital - μιας εταιρείας που έχει επενδύσει σε πολλές εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης - επαίνεσε τον κ. Nadella για τις αποφάσεις του μετά την απόλυση του κ. Altman.

«Πρόκειται για μια φανταστική συμφωνία. Η Microsoft έχει αναδειχθεί σε ακόμη πιο ελκυστική θέση.

Έχει τους δύο ηγέτες της OpenAI, έχει την ικανότητα να προσελκύει ταλέντα, έχει τον ισολογισμό και χτίζει μια τρελή υπολογιστική υποδομή ύψους 50 δισ. δολαρίων.

Αυτό είναι μεγαλύτερο από μερικά από τα πιο φιλόδοξα ερευνητικά έργα που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση», δήλωσε.

Στη μέση όλων αυτών βρίσκεται ο Emmett Shear, ο πρώην επικεφαλής του Twitch, ο οποίος ορίστηκε νέος προσωρινός επικεφαλής της OpenAI μετά την άδοξη αποχώρηση του κ. Altman.

#Microsoft #OPENAI #τεχνητή_νοημοσύνη #αμοιβή #ΣΑΜ_ΑΛΤΜΑΝ #ΓΚΡΕΓΚ_ΜΠΡΟΚΜΑΝ
Keywords
Αναζητήσεις
i-microsoft-prospathei-na-klepsei-to-prosopikou-tis-openai.htm
Τυχαία Θέματα