Η Hafnia πουλά οκτώ πλοία για $252 εκατ.

Η ναυτιλιακή εταιρεία Hafnia, η οποία ελέγχεται από τον Όμιλο BW, υπέγραψε συμφωνία για μια συνολική πώληση των οκτώ πλοίων της από ανοξείδωτο χάλυβα, με έτος κατασκευής το 2016 και το 2017 στην Ace Tankers με έδρα την Ολλανδία για 252,4 εκατομμύρια δολάρια, αποδεσμεύοντας περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά.

Η Hafnia, η οποία έχει έδρα στη Σιγκαπούρη, είπε ότι η συναλλαγή παραμένει υπό τη συναίνεση των δανειστών καθώς τέσσερα

από τα πλοία χρηματοδοτούνται επί του παρόντος από χρηματοδωτικές συμφωνίες πώλησης και επαναμίσθωσης και τα υπόλοιπα τέσσερα πλοία χρηματοδοτούνται από ιαπωνικές λειτουργικές μισθώσεις με δικαιώματα αγοράς.

Τα πλοία ιαπωνικής κατασκευής προγραμματίζονται να παραδοθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022, εκτός από τα Hafnia Spark και Hafnia Stellar, τα οποία θα πρέπει να παραδοθούν τον Σεπτέμβριο του 2023.

«Η εκχώρηση των πλοίων από ανοξείδωτο χάλυβα, που είναι ένα μη βασικό τμήμα, συμφωνεί με τη στρατηγική μας και η εστίαση παραμένει στα δεξαμενόπλοια βασικών προϊόντων και χημικών IMO2. Η τιμή που επιτεύχθηκε αντανακλά ένα έντονο ενδιαφέρον για την κατηγορία του ανοξείδωτου χάλυβα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mikael Skov της Hafnia.

Η Hafnia εκμεταλλεύεται εμπορικά στόλο 237 πλοίων, συμπεριλαμβανομένων νεότευκτων, εκ των οποίων τα 145 είναι ιδιόκτητα ή ναυλωμένα.

HafniaΠλοία
Keywords
Τυχαία Θέματα