Η Grimaldi παρέλαβε το νεότευκτο «G5» Ro-Ro πλοίο «Great Antwerp»

O όμιλος Grimaldi ανακοίνωσε την παραλαβή του πλοίου Great Antwerp από τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Hyundai Mipo. Πρόκειται για το πρώτο από τα έξι πλοία ro-ro (roll on/roll off), πολλαπλών χρήσεων, που έχουν μπει στο βιβλίο παραγγελιών των νοτιοκορεάτικων ναυπηγείων πριν από δύο χρόνια.

Πρακτικά, εγκαινιάζει μια νέα κατηγορία, την G5, μετεξέλιξη της κατηγορίας πλοίων πολλαπλών χρήσεων ro-ro G4, κατασκευασμένα στο ίδιο ναυπηγείο, τα οποία ανήκουν

στο στόλο της Grimaldi από το 2014 και το 2015.

Το όνομα Great Antwerp, οφείλεται στην πόλη της Αμβέρσας στο Βέλγιο, που είναι ο κύριος κόμβος της Grimaldi, στη Β. Ευρώπη.

Μεγάλο, καινοτόμο και φιλικό προς το περιβάλλον

Το πλοίο έχει μήκος 250 μέτρα, πλάτος 38 μέτρα και νεκρό βάρος 45.684 τόνους.

Χάρη στην καινοτόμο και προσαρμοσμένη εσωτερική διαμόρφωση, το G5 πλοία μπορούν να μεταφέρουν 4.700 γραμμικά μέτρα κυλιόμενου φορτίου, 2.500 CEU και 2.000 TEU.

Συγκριτικά με την προγενέστερη κατηγορία G4, τα G5 έχουν την ίδια χωρητικότητα για κυλιόμενα φορτία, ενώ η χωρητικότητα εμπορευματοκιβωτίων είναι η διπλάσια.

Επιπλέον διαθέτει τεχνολογικές λύσεις αιχμής, που χρησιμεύουν στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Ο κύριος κινητήρας του πλοίου, αλλά και οι βοηθητικές γεννήτριες ντίζελ θα πληρούν τα επίπεδα NOx που επιβάλλονται από το διεθνή κανονισμό Tier III, ενώ το ενσωματωμένο σύστημα πρόωσης μεταξύ του πηδαλίου και της έλικας θα μειώσει στο ελάχιστο τις απώλειες στροβιλισμού, επομένως θα βελτιστοποιήσει την προωστική απόδοση και θα μειώσει την κατανάλωση καυσίμου.

Όπως δήλωσε ο Guido Grimaldi, «η παράδοση αυτού του πλοίου σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για τον Όμιλό μας.

Μετά από την επιτυχία των πέντε πλοίων μας κατηγορίας G3, των έξι κλάσης G4, καθώς και 10 πλοίων κατηγορίας Eurocargo, όλα κατασκευασμένα από το ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard Co. Ltd, εγκαινιάζουμε τώρα μια νέα κατηγορία πλοίων πολλαπλών χρήσεων ro-ro που ονομάζεται «G5».

Η νέα σειρά πλοίων ανταποκρίνεται ακόμη καλύτερα στη ζήτηση για ποιοτικές υπηρεσίες μεταφοράς σε διαδρομές βαθέων υδάτων και στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος.

Κάνουμε έτσι ένα ακόμη σημαντικό βήμα σε μια πορεία που ακολουθείται εδώ και αρκετά χρόνια, με στόχο να αποκτήσουμε έναν νέο σύγχρονο και οικολογικά βιώσιμο στόλο».

GrimaldiGREAT ANTWERPνεότευκτοπλοίοRO RO
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα