Η Fitch αναβάθμισε σε σταθερό το outlook της Mytilineos

Σε σταθερό από αρνητικό αναβάθμισε το outlook της Mytilineos ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας σε «ΒΒ».

Ειδικότερα, η Fitch αναφέρει πως η εν λόγω αναθεώρηση αντανακλά στα καλύτερα, από τις αρχικές προβλέψεις, οικονομικά

μεγέθη για το 2020, αφού η ελληνική εταιρεία κατάφερε να περιορίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον οίκο, η μόχλευση θα μείνει εντός των ορίων από το 2022 και μετά, παρά τις μεγάλες κεφαλαιακές δαπάνες το 2021-2024. Η Fitch αναμένει ότι η καθαρή μόχλευση του FFO θα αυξηθεί στα 3,3 φορές στα τέλη του 2021, υπερβαίνοντας προσωρινά την αρνητική μας κατευθυντήρια γραμμή 3,0x.

Επίσης, ο οίκος θεωρεί σημαντική την επέκταση του ομίλου στην ηλεκτρική ενέργεια, ενώ επισημαίνει πως στο θετικό σπιράλ συνέβαλαν και οι περιορισμένες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των νέων έργων στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας - Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD).

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, προεξοφλεί ότι έως το 2024, οι δύο επίμαχοι κλάδοι (RSD + SES) θα αντανακλούν το 40% των συνολικών ετήσιων αποτελεσμάτων EBITDA (σ.σ. προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων), αποτελώντας μία από τις βασικές πηγές κερδοφορίας.

Επιπλέον, αναφέρει ότι η επιβεβαίωση της πιστοληπτικής αξιολόγησης υποστηρίζεται από τη ρευστότητα της εταιρείας, η οποία οφείλεται μεταξύ άλλων στο χαμηλό κόστος του κλάδου της μεταλλουργίας, καθώς και σε ένα ισχυρό μερίδιο αγοράς στην αγορά ηλεκτρισμού.

Ο τομέας των Μετάλλων και Αλουμινίου θα συνεισφέρει το 35% των αποτελεσμάτων EBITDA σε βάθος τριετίας, με βάση την πρόβλεψη για τις διακυμάνσεις στην τιμή των μετάλλων.

Τέλος, η Fitch θεωρεί την αναπτυσσόμενη επιχείρηση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Mytilineos, η οποία χαρακτηρίζεται από χαμηλή κυκλικότητα σε σχέση με άλλα τμήματα, ως credit positive.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Mytilineos προχωρά στην έκδοση «πράσινου» ομολόγου, αξίας 500 εκατ. ευρώ, με διάρκεια 5,5 ετών. Η εταιρεία έχει δώσει τη σχετική εντολή στις BNP Paribas, Citigroup, και HSBC ως Global Coordinators και Joint Bookrunners να διοργανώσουν για λογαριασμό της μία σειρά από εξ αποστάσεως συναντήσεις με επενδυτές που τοποθετούνται σε τίτλους σταθερού εισοδήματος στην Ευρώπη.

RSDFitch Ratingsπιστοληπτική ικανότηταΠράσινο ομόλογομόχλευσηEBITDA
Keywords
Τυχαία Θέματα