Η Eurostat εκπέμπει SOS για «οικονομική αφύπνιση» στην ΕΕ

H Eurostat αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας στις χώρες της EE το τρίτο τρίμηνο του 2023, μαζί με νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό. Και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένονται ευχάριστες εκπλήξεις.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης οδεύει προς ύφεση, παρόλο που ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε σημαντικά και ενδέχεται να μειωθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες. Η παραγωγή, όμως, συρρικνώθηκε κι άλλο.

Παράλληλα,

η οικονομία της Σουηδίας παρέμεινε στάσιμη και ο πληθωρισμός της Ισπανίας επιταχύνθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο.

Επιπρόσθετα, η οικονομική εμπιστοσύνη στη ζώνη του ευρώ επιβραδύνθηκε για έκτο μήνα, καθώς η περιοχή αγωνίζεται κάτω από το βάρος των υψηλότερων επιτοκίων, των πληθωριστικών συνθηκών και των γεωπολιτικών εντάσεων.

Πριν από τη σημερινή δημοσίευση της Eurostat, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ προέτρεψε το μπλοκ να αναλάβει δράση για την τόνωση της ανάπτυξης, ζητώντας «οικονομική αφύπνιση». Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουίς ντε Γκίντος προειδοποίησε παράλληλα ότι «οι πρόσφατοι δείκτες υποδηλώνουν συνεχιζόμενη αδυναμία στο εγγύς μέλλον».

eurostatΕΕΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
i-eurostat-ekpebei-sos-gia-oikonomiki-afypnisi-stin-ee.htm
Τυχαία Θέματα