Η Eastern Pacific επενδύει σε εννέα ακόμη νεοφυείς επιχειρήσεις

Η ναυτιλιακή εταιρεία Eastern Pacific Shipping με έδρα τη Σιγκαπούρη έχει επενδύσει σε επιπλέον επτά start-ups μέσω της συνεργασίας του με την Techstars και σε άλλες δύο εκτός του προγράμματος.

Όπως είχε συμβεί και πριν από δύο χρόνια, η εταιρεία προσέλκυσε εκατοντάδες αιτούντες από όλο τον κόσμο.

Ο ειδικός σύμβουλος της εταιρείας για την καινοτομία, Gil Ofer, σχολίασε: «Η πλατφόρμα μας έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους

επιχειρηματίες να συνδέονται με εσωτερικούς και εξωτερικούς μέντορες, πελάτες και επενδυτές. Η τεχνολογία παίζει μόνο έναν ρόλο στις επενδυτικές μας αποφάσεις. Οι άνθρωποι πίσω από την τεχνολογία είναι πιο σημαντικοί. Θέλουμε να δούμε μια δυνατή ομάδα με οραματιστές, ανθεκτικούς και παθιασμένους ιδρυτές. Μας αρέσει να επενδύουμε στους ανθρώπους γιατί ακόμα κι αν η τεχνολογία δεν λειτουργεί ως επιχείρηση, γνωρίζουμε ότι έχουμε έξυπνα άτομα που θα το χρησιμοποιήσουν ως σκαλοπάτι για το επόμενο εγχείρημα – και θέλουμε να είμαστε μέρος αυτού του ταξιδιού.»

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις περιλαμβάνουν την Graphite Innovation and Technologies, η οποία χρησιμοποιεί μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία για τη μείωση της ρύπανσης του κύτους. Άλλες εταιρείες που επιλέχθηκαν είναι η Seabound, η ειδικευμένη σε δέσμευση άνθρακα, η SanChip, η ειδικός στη διάβρωση qualiTEAS, η εταιρεία επικοινωνιών Sealution, η εταιρεία κατασκευής αγκύρων Swiss Ocean Tech και αυτή πρόβλεψης καιρού, η i4sea.

Ο Dhritiman Hui, ο οποίος διαχειρίζεται τη συνεργασία της EPS Techstars, σχολίασε: «Η απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές είναι η στιγμή ηλεκτρικών οχημάτων της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Ακριβώς όπως ένα Tesla ξεπέρασε το μεγαλύτερο μέρος της αυτοκινητοβιομηχανίας, πιστεύουμε ότι παρόμοιες ευκαιρίες θα εμφανιστούν στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να επενδύσουμε στην πρώτη νεοτράπεζα της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Οι νεοτράπεζες έχουν δημιουργήσει αξία δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στον παραδοσιακό τραπεζικό κλάδο και – δεδομένων των κενών που υπάρχουν – είναι αναπόφευκτο να συμβεί κάτι παρόμοιο σε αυτόν τον κλάδο. Παράλληλα με αυτό, έχουμε επενδύσει σε εταιρείες των οποίων η IP είναι απλώς εξαιρετική».

Eastern Pacificνεοφυείς επιχειρήσειςτεχνολογία στη ναυτιλία
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Eastern Pacific,