Η Cosco επενδύει $3 δισ. σε νέο λιμάνι του Περού

Η Cosco Shipping Port φέρεται να σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός λιμανιού εμπορευματοκιβωτίων στο Περού, καθώς η κινεζική κυβέρνηση προωθεί την πρωτοβουλία Belt and Road στη Νότια Αμερική.

Η Φάση 1 της κατασκευής του λιμανιού στο Chancay, 55 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Λίμα, βρίσκεται σε εξέλιξη και πρόκειται να ανοίξει το 2023.

Τα σχέδια για την κατασκευή του λιμανιού ξεκίνησαν το 2019, όταν η Cosco Shipping Port αγόρασε το 60%

των μετοχών της Terminales Portuarios Chancay από τον περουβιανό όμιλο εξόρυξης Volcan Compania Minera, θυγατρική του ελβετικού ομίλου εμπορίας εμπορευμάτων Glencore, για να αναπτύξει το λιμάνι Chancay. Είναι το πρώτο λιμάνι Deepwater του ομίλου Cosco στη Νότια Αμερική.

Η China Railway, η China Communications Construction Company και η θυγατρική της τελευταίας China Harbor Engineering Company συμμετέχουν στην κατασκευή του λιμανιού.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το νέο λιμάνι μπορεί να φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, διακινώντας έως και 1 εκατομμύριο TEU ετησίως. Το λιμάνι θα είναι μέρος ενός βιομηχανικού συγκροτήματος που περιλαμβάνει ένα πάρκο logistics 1.100 εκταρίων.

Η CSP λέγεται ότι οραματίζεται το Chancay ως κόμβο για την περιοχή της Νότιας Αμερικής. Το πάρκο logistics βρίσκεται 78 χλμ. από τη Λίμα και συνδέεται με τον Παναμερικανικό αυτοκινητόδρομο, ο οποίος αναδύεται ως συμπλήρωμα στο Callao, το κύριο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων του Περού.

CoscoΠερού
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Cosco, Περού,Cosco, perou