Η Blackstone επενδύει 3 δισ. δολάρια στην καθαρή ενέργεια

22:46 7/1/2022 - Πηγή: Reporter

Η Blackstone συνεχίζει να ενισχύει το επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο στη βιωσιμότητα και την κλιματική αλλαγή, καθώς ανακοίνωσε ότι επενδύει 3 δισ. δολάρια στην Invenergy, η οποία δραστηριοποιείται στην καθαρή ενέργεια και τις υποδομές.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος της Blackstone εξαγόρασε μειοψηφικό πακέτο εταιρείας ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με την Invenergy και το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο Caisse de dépôt et placement du Québec να παραμένουν οι βασικοί μέτοχοι της επιχείρησης.

«Η

Blackstone έχει δεσμευτεί να επενδύσει στην ενεργειακή μετάβαση και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Invenergy, η οποία είναι ηγέτης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», δήλωσε ο Sean Klimczak, παγκόσμιος επικεφαλής υποδομής της Blackstone.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε από την Aviva Investors, οι μεγαλύτεροι επενδυτές επικεντρώνονται ολοένα και περισσότερο στη βιωσιμότητα. Τα τέσσερα πέμπτα των επενδυτικών αποφάσεων είτε πάντα είτε συχνά ενσωματώνουν τον κλιματικό κίνδυνο.

Η Blackstone, ο μεγαλύτερος διαχειριστής εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, έχει δεσμεύσει σχεδόν 13 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις που στοχεύουν να υποστηρίξουν τη μετάβαση σε καθαρότερη ενέργεια από το 2019.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει επενδύσει στον πάροχο αποθήκευσης ενέργειας Aypa Power και πέρυσι ανακοίνωσε σχέδια για εξαγορά της εταιρείας ενεργειακών υποδομών Saber Industries.

Ανανεώσιμες Πηγές ΕνέργειαςINVENERGYΕνέργειαυποδομεςκλιματική αλλαγή
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα