Η Black Friday είναι εδώ: Μεγάλες εκπτώσεις, αλλά και... κίνδυνοι

Σε ρυθμούς προσφορών κινούνται οι εμπορικές επιχειρήσεις και οι καταναλωτές σήμερα (26/11) ελέω Black Friday, αλλά και την ερχόμενη Δευτέρα (29/11) που είναι η Cyber Monday.

Οι καταστηματάρχες περιμένουν εδώ και πολύ καιρό τη συγκεκριμένη ημέρα, καθώς υπολογίζουν ότι θα βγάλουν τα… σπασμένα της χρονιάς. Επίσης, στρέφονται στην Black Friday,

καθώς οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν έφεραν τον αναμενόμενο τζίρο.

Στόχος στη φετινή Black Friday είναι η αγορά να ξεπεράσει τον περσινό τζίρο των 280 εκατ. ευρώ και οι καταναλωτές να αυξήσουν τον μέσο όρο αγορών και χρημάτων που θα δαπανήσουν, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πειραιά και Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, Βασίλης Κορκίδης.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμη ότι οι φόβοι για «μισογεμάτα ράφια» φαίνεται να απομακρύνονται, αλλά η αγωνία παραμένει για να διαπιστωθεί στην πράξη, εάν τελικά τα αποθέματα σε αποθήκες και ράφια θα αποδειχθούν επαρκή στη φετινή ζήτηση από τώρα μέχρι και τις γιορτές.

Στον «χορό» των προσφορών έχουν μπει, μεταξύ άλλων, οι μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, εταιρείες καλλυντικών, αθλητικών ειδών επίπλων, ειδών σπιτιού, ένδυσης υπόδησης, εποχιακών ειδών αλλά και σούπερ μάρκετ, ενώ εκπτώσεις προσφέρονται και στα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Βέβαια, μπορεί η φετινή Black Friday να μην πραγματοποιείται υπό συνθήκες lockdown, όπως η αντίστοιχη περσινή, ωστόσο η χαμηλή επάρκεια προϊόντων στα ράφια λόγω των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα προβληματίζει την αγορά και επισκιάζει τις όποιες προσδοκίες ιδιαίτερα στις μεγάλες αλυσίδες.

Προβληματισμός όμως επικρατεί και για τις παραδόσεις, καθώς η σημαντικά αυξημένη ζήτηση για ταχυδρομικές υπηρεσίες που παρατηρήθηκε την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ως αποτέλεσμα και των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, οδήγησε σε μεγάλα προβλήματα ανταπόκρισης των ταχυδρομικών παρόχων.

Σε κάθε περίπτωση, οι καταναλωτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς κάποιες φορές μπορεί αντί να βρουν ευκαιρίες, τελικά να αγοράσουν ακριβότερα ένα προϊόν.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) συστήνει στους καταναλωτές να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να μη δελεάζονται από φαινομενικά εντυπωσιακές προσφορές. Ειδικά τη φετινή χρονιά, με την ακρίβεια να επιβαρύνει στον μέγιστο βαθμό τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, η ιεράρχηση των αναγκών και η έρευνα αγοράς καθίστανται πιο αναγκαίες από ποτέ.

Έτσι, η ΕΕΚΕ προτείνει την τήρηση πέντε κανόνων που διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές δεν θα πέσουν «θύματα προσφορών». Δείτε τους πέντε αυτούς κανόνες ΕΔΩ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣεκπτώσειςηλεκτρονικά καταστήματακαταναλωτεςΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣαλυσίδες καταστημάτων
Keywords
Τυχαία Θέματα