Η Airbnb προσφέρει δωρεάν στέγαση σε 20.000 Αφγανούς πρόσφυγες

Η ιστοσελίδα καταλυμάτων, Airbnb, ανακοίνωσε ότι θα στεγάσει 20.000 Αφγανούς πρόσφυγες χωρίς χρέωση για να τους βοηθήσει να επανεγκατασταθούν στον κόσμο.

Ο διευθυντής της Airbnb δήλωσε ότι αυτή η κίνηση είναι μία απάντηση σε «μία από τις πιο μεγάλες ανθρωπιστικές κρίσεις της εποχής μας». Πρόσθεσε, επίσης, ότι η εταιρεία ένιωθε ευθύνη να προσφέρει.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Brian Chesky, είπε ότι «ελπίζει αυτό να δώσει κίνητρο και σε άλλους διευθυντές εταιρειών να κάνουν το

ίδιο. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

«Ενώ δεκάδες χιλιάδες Αφγανοί εγκαθίστανται εκ νέου σε όλο τον κόσμο, το πού θα μείνουν είναι το πρώτο κεφάλαιο στις νέες τους ζωές. Για αυτούς τους 20.000 πρόσφυγες, η ελπίδα μου είναι ότι η κοινότητα του Airbnb δεν θα τους παρέχει μόνο ένα ασφαλές μέρος για να ξεκουραστούν και να ξαναρχίσουν την ζωή τους, αλλά και ένα ευπρόσδεκτο σπίτι» είπε.

Όπως μεταδίδει το BBC, η προσφορά θα ξεκινήσει αμέσως και η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δουλεύει με μη κυβερνητικές οργανώσεις για να βοηθήσει με τις επείγουσες ανάγκες.

Θα συνεργαστεί με γραφεία μετακόμισης για να «πάει όπου υπάρχει ανάγκη» και να εξελίξει την πρωτοβουλία και την υποστήριξή της όπως χρειαστεί.

«Ξεκινώντας από σήμερα, η Airbnb θα στεγάζει 20.000 Αφγανούς πρόσφυγες παγκοσμίως δωρεάν» είπε ο Chesky σε ένα tweet.

«Αφού θα πληρώνουμε για αυτές τις διαμονές, δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό χωρίς την γενναιοδωρία των οικοδεσποτών μας», πρόσθεσε.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το κόστος των διαμονών θα καλυφθεί από συνεισφορές της Airbnb και του Chesky, αλλά και από δωρητές στο Ταμείο Προσφύγων της Airbnb.org.

Ο Chesky ζήτησε από εθελοντές οικοδεσπότες να επικοινωνήσουν μαζί του λέγοντας ότι «ο εκτοπισμός και η μετακόμιση των Αφγανών προσφύγων στις ΗΠΑ και αλλού είναι μία από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις της εποχής μας».

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων του Airbnb ενθαρρύνονται εδώ και καιρό να δωρίσουν διαμονές στα σπίτια τους για «ανθρώπους που είναι σε κρίσεις».

Αυτό το σχέδιο ξεκίνησε ως απάντηση στον τυφώνα Sandy το 2012, όπου πάνω από 1.000 άνθρωποι χρειάστηκαν στέγαση στην Νέα Υόρκη. Από τότε, υπολογίζεται ότι έχουν βοηθηθεί πάνω από 75.000 άτομα.

Brian CheskyAirbnbΑΦΓΑΝΟΙΜΚΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα