Η ADNOC Logistics & Services έτοιμη να εισαχθεί στο χρηματιστήριο

Η ADNOC Logistics & Services (ADNOC L&S), η ναυτιλιακή εταιρεία και εταιρεία εφοδιασμού της κρατικής Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC), θα μπορούσε να μπει στο χρηματιστήριο το επόμενο έτος.

Η ADNOC λέγεται ότι σχεδιάζει μια αρχική δημόσια προσφορά

(IPO) στο Άμπου Ντάμπι και μπορεί να συναφθεί συμφωνία μετά την αξιολόγηση του ενδιαφέροντος των επενδυτών και των συνθηκών της αγοράς, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η ADNOC L&S διαχειρίζεται ένα στόλο με περισσότερα από 240 ιδιόκτητα και ναυλωμένα πλοία και έχει 25ετή αποκλειστική συμφωνία για την εξυπηρέτηση όλων των λιμανιών πετρελαίου στο Άμπου Ντάμπι. Ο ιδιόκτητος στόλος της αξίζει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την VesselsValue.

Τον Σεπτέμβριο η ADNOC πρόσφερε μερίδια 11% στη μονάδα γεωτρήσεων της στο Χρηματιστήριο Αξιών του Άμπου Ντάμπι (ADX), η οποία συγκέντρωσε περισσότερα από 1,1 δισ. δολάρια. Η εταιρεία συγκέντρωσε επίσης σχεδόν 800 εκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο όταν η επιχείρηση χημικών της OCI ξεκίνησε τη δημόσια πώληση μετοχών της εταιρείας λιπασμάτων Fertiglobe.

ADNOC Logistics &ServicesχρηματιστήριοAbu Dhabi National Oil Company
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα