Γυναίκες και καριέρα στη θάλασσα: 15 δυσκολίες που αντιμετωπίζουν

Τα αποτελέσματα της έρευνας Diversity@Sea, που πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία του All Aboard Alliance ανέδειξαν τις 15 δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην εν πλω ναυτιλία.

115 γυναίκες που κατέχουν θέσεις σε όλες τις βαθμίδες του πληρώματος ενός πλοίου και από όλες τις γεωγραφικές περιοχές του πλανήτη, αποτέλεσαν το δείγμα αυτής της πρώτης έρευνας.

Οι 15 δυσκολίες επιμερίζονται στις παρακάτω τέσσερις κατηγορίες:

Εμπόδια στην επαγγελματική ανέλιξη και
επιτυχία θεωρούνται λιγότερο ικανές από τους άνδρες συναδέλφους τους δεν έχουν ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση ή σε αυξημένα καθήκοντα εν πλω πρέπει οι επιδόσεις τους να ξεπεράσουν αυτές των ανδρών για να κερδίσουν τον σεβασμό ή να προαχθούν τους αναθέτονται διαφορετικά καθήκοντα από αυτά που αναθέτονται στους άντρες συναδέλφους τουςΠροκλήσεις στις κοινωνικές συναναστροφές αίσθημα αποκλεισμού ή έλλειψης υποστήριξης λόγω φύλου η ανησυχία για διακινούμενη φημολογία σε βάρος τους η κατάχρηση εξουσίας η σεξουαλική παρενόχληση και η σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφοράΣυστημικές προκλήσεις απασχόλησης οι συμβάσεις απασχόλησης στη θάλασσα είναι υπερβολικά μακροχρόνιες η δυσκολία οικογενειακού προγραμματισμού, όπως και η άδεια μητρότητας και τα προγράμματα εναλλαγής προσωπικού στην ακτή πίεση για απομάκρυνση των γυναικών από την καριέρα στη θάλασσα απροθυμία πρόσληψης γυναικών για καθήκοντα εν πλωΣυνθήκες διαβίωσης εν πλω μη πρόσβαση σε προϊόντα υγιεινής έλλειψη πρόσβασης σε επαρκή και κατάλληλο Εξοπλισμό Προσωπικής Προστασίας (PPE) όπως ολόσωμες φόρμες εργασίας, γάντια πυροπροστασίας κτλ. απουσία γυναικείων αποδυτηρίων, τουαλετών, πλυντηρίων κ.α.

Στόχος της συγκεκριμένης έκθεσης είναι να αναδείξει και να ευαισθητοποιήσει για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στη θάλασσα. Επιδίωξη του All Aboard Alliance είναι η συμμετοχή ολοένα και περισσότερων εμπλεκομένων στην προσπάθεια εξεύρεσης επαρκών και βιώσιμων λύσεων σε κάθε ένα από τα 15 σημεία που απαρτίζουν τις παραπάνω τέσσερις κατηγορίες.

Μια σταδιοδρομία στη θάλασσα πρέπει να είναι συμπεριληπτική ώστε να καταστεί ελκυστική για τις γυναίκες ναυτικούς και όλους όσους ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν μια καριέρα στη θάλασσα.

Εδώ θα βρείτε την έκθεση Diversity@Sea no. 1.

ALL ABOARD ALLIANCEdiversityΝΑΥΤΙΛΙΑΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΕΛΙΞΗσυνθήκες διαβίωσηςΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα