Γραμματίδης (ΟΣΕ): Ανεγκέφαλη η απόφαση κατάργησης του σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου
Επιθεώρηση, δειγματοληπτικά, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς Άργους, Μύλων, Ναυπλίου και Μυκηνών πού ανήκουν στο καταργημένο σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου, πραγματοποίησε ο Προέδρος του ΟΣΕ κ. Γιάννος Γραμματίδης συνοδευόμενος από τεχνικούς συμβούλους. Πρόκειται για κτίρια εμβληματικά, ιδιαίτερα σε Άργος, Μύλους και Μυκήνες, που και κινδυνεύουν να καταρρεύσουν και που δεν αξιοποιούνται προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.
Στη συνέχεια ο κ.
Με τον Δήμαρχο Άργους ο κ. Γραμματίδης συζήτησε την προοπτική αξιοποίησης από τον ΟΣΕ του σιδηροδρομικού σταθμού ως πολυχώρου πολιτισμού και αναψυχής με έμφαση στον μουσειακό του χαρακτήρα. Ένα τέτοιο έργο, αφενός μεν θα αξιοποιεί την περιουσία του ΟΣΕ με επεμβατικές επισκευαστικές δράσεις, τόσο σε ακίνητα, όσο και σε τροχαίο υλικό που ευρίσκεται στον χώρο του σταθμού, αφετέρου δε θα αναβαθμίσει τις υποδομές της περιοχής, θα ξανακάνει τον σταθμό κέντρο ζωής για τον τοπικό πληθυσμό και, τέλος, θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων ο κ. Γραμματίδης συζήτησε την πιθανότητα συμβολής του ΟΣΕ στην ανάπλαση του χώρου πέριξ του νέου σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης του Ναυπλίου ώστε και αυτός να μετατραπεί σε χώρο εκθεσιακής προβολής τοπικών προϊόντων, αλλά και άλλων δράσεων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Ένας τέτοιος χώρος θα μπορούσε να συμπληρωθεί με την τόσο μουσειακή, όσο και λειτουργική παρουσία σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού που προηγουμένως θα πρέπει να συντηρηθεί ανάλογα για την εξυπηρέτηση του σκοπού χρήσης του.
Σχολιάζοντας την κατάσταση τόσο των ακινήτων του ΟΣΕ στις περιοχές αυτές, όσο και του τροχαίου υλικού (μηχανών, βαγονιών αλλά και σιδηροδρομικών ειδών κι εργαλείων μουσειακού χαρακτήρα) ο Πρόεδρος του ΟΣΕ εξέφρασε την λύπη του, τόσο για το κατάντημα της περιουσίας τού δημοσίου λόγω τής αδιαφορίας όλων των κατά καιρούς παραγόντων τού σιδηροδρόμου, όσο και για την ανεγκέφαλη, όπως την χαρακτήρισε, απόφαση κατάργησης του σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου που ευθύνεται επίσης για την κατάρρευση των σιδηροδρομικών υποδομών στην περιοχή και που στέρησε τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και τους τουριστικούς επισκέπτες από την χρήση ενός καθαρού, ακριβούς και γραφικού μέσου μεταφοράς. "Δεν άξιζε η Πελοπόννησος μιας τέτοιας τύχης", κατέληξε ο κ. Γραμματίδης και πρόσθεσε ότι "είναι γι’ αυτόν τον λόγο που ο ΟΣΕ, σε αγαστή και αποτελεσματική συνεργασία με τους τοπικούς Δήμους, την ΓΑΙΑΟΣΕ, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και κάθε εμπλεκόμενο φορέα, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία ενός τέτοιου σχεδιασμού που ασφαλώς θα συμβάλλει στην διατήρηση της σιδηροδρομικής παράδοσης, αλλά και στην ευρύτερη ανάπτυξη της Πελοποννήσου χωρίς να θιγούν στο ελάχιστο οι υπάρχουσες εκεί σιδηροδρομικές υποδομές, ώστε στο μέλλον να μπορούν να εξυπηρετήσουν την επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου".
Στη συνέχεια ο κ. Γραμματίδης επικοινώνησε τηλεφωνικά τόσο με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Πτωχό, όσο και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ κ. Παναγιώτη Μπαλωμένο και τους ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της χθεσινής του περιοδείας στην Πελοπόννησο.
#Γραμματίδης #ΟΣΕ #σιδηροδρομικό_δίκτυο #Πελοπόννησος- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- «Εμένα ψάχνετε;». Πώς οι απατεώνες αποκτούν τον αριθμό του τηλεφώνου σας
- Τερκενλής: Γιατί κλείνει το εμβληματικό κατάστημα στην Οδό Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκη
- Νέα προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις – Μικρή παράταση
- Αποκάλυψη για τις υποκλοπές - Η λίστα ονομάτων ΕΥΠ και Predator
- ΕΛ.ΑΣ.: Διαθεσιμότητα και ΕΔΕ για τον αστυνομικό που ζήτησε αναρρωτική άδεια με ψευδείς βεβαιώσεις
- ΕΛΣΤΑΤ: Αλμα στην οικοδομική δραστηριότητα τον Απρίλιο
- Ισραήλ προς Κάμαλα Χαρίς: «Κυρία υποψήφια, δεν θα υπάρξει τερματισμός των εχθροπραξιών»
- H Daihatsu επιστρέφει με το άγριο Rocky Crossfield
- Γαλλία: Χάος στους σιδηροδρόμους μετά το σαμποτάζ – Επηρεάζονται 800.000 επιβάτες
- Δολοφονία Καραϊβάζ: Τι κατέθεσαν οι δύο κατηγορούμενοι στο δικαστήριο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Reporter
- Νίτσας (ΙΣΘ): Η πολιτεία επιτίθεται στην ιατρική κοινότητα
- Κυβερνητικές πηγές: Για τα μάτια του κόσμου η διαγραφή Πολάκη-Υποκριτική στάση Κασσελάκη
- Γραμματίδης (ΟΣΕ): Ανεγκέφαλη η απόφαση κατάργησης του σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου
- Επίδομα παιδιού: Στις 31 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα Α21
- 660 έκτακτες επιθεωρήσεις σε πλοία από το Λιμενικό- Οι παραβάσεις

- Τελευταία Νέα Reporter
- Γραμματίδης (ΟΣΕ): Ανεγκέφαλη η απόφαση κατάργησης του σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου
- Επίδομα παιδιού: Στις 31 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα Α21
- 660 έκτακτες επιθεωρήσεις σε πλοία από το Λιμενικό- Οι παραβάσεις
- Κυβερνητικές πηγές: Για τα μάτια του κόσμου η διαγραφή Πολάκη-Υποκριτική στάση Κασσελάκη
- Νίτσας (ΙΣΘ): Η πολιτεία επιτίθεται στην ιατρική κοινότητα
- Φορολογικές δηλώσεις-Παράταση: Δεύτερη ευκαιρία για διορθώσεις χωρίς πρόστιμο
- Σταϊκούρας: Έργα σε σχολικές μονάδες σε Ρόδο και Σύμη
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Το όραμα της μετάταξης στις ανεπτυγμένες αγορές
- Χρηματιστήριο: Στις 1468 μονάδες η πλησιέστερη αντίσταση
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Γαλλία: Χάος στους σιδηροδρόμους μετά το σαμποτάζ – Επηρεάζονται 800.000 επιβάτες
- Δίκη για τη δολοφονία Καραϊβάζ: Τι υποστήριξαν στην απολογία τους οι δύο κατηγορούμενοι
- OpenAI: Φέρνει το SearchGPT, τη μηχανή αναζήτησης AI που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία της Google
- Κόκκαλης σε Κεραμέως: Οχι άλλες περικοπές στις συντάξεις χηρείας
- Top Ships: Έσοδα ύψους 100 εκατ. δολαρίων από ανανέωση ναυλώσεων
- Astir Marina Βουλιαγμένης: Ο νέος πολυτελής προορισμός αγορών της Αθηναϊκής Ριβιέρας
- Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ δίπλα σε κάθε παιδί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας
- Κόκκαλης: Κυβερνητικό φιάσκο η εξόφληση των αποζημιώσεων από τις καταστροφές του Daniel
- ΔΙΜΕΑ: Τσουχτερά πρόστιμα σε επιχειρήσεις με προϊόντα «μαϊμού»
- ΕΚΤ: «Καμπανάκι» στις τράπεζες για τις κυβερνοεπιθέσεις - Τις καλεί να θωρακιστούν