Γκεοργκίεβα: Οι κυβερνήσεις να περιορίσουν τις δημοσιονομικές δαπάνες

14:15 6/9/2022 - Πηγή: Reporter

«Η καταπολέμηση του πληθωρισμού είναι η προτεραιότητα παντού με τρόπο συντριπτικό», υπογράμμισε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, σε εκδήλωση του think tank Bruegel.

Πιο συγκεκριμένα, όπως τόνισε η Γκεοργκίεβα, οι κεντρικοί τραπεζίτες θα πρέπει να συνεχίσουν τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, ενώ από την πλευρά τους οι πολιτικοί οφείλουν να αντισταθούν στην πίεση να δαπανήσουν δημόσιο χρήμα τροφοδοτώντας τον πληθωρισμό.

«Η καταπολέμηση του

πληθωρισμού είναι η προτεραιότητα παντού με τρόπο συντριπτικό», τόνισε η ίδια, ενώ υπογράμμισε πως «η δημοσιονομική πολιτική πρέπει να παρέχει μαξιλάρια για τους πιο ευάλωτους ανθρώπους. Θα υπάρξει πίεση να κάνουμε περισσότερα για όλους και σε αυτήν την πίεση πρέπει να υπάρξει αντίσταση».

Μεταξύ άλλων, όπως σημείωση η ίδια, οι διαμαρτυρίες που ήδη έχουν ξεκινήσει να λαμβάνουν χώρα δεν θα βοηθήσουν προς το καλύτερο.

«Αν θέλουμε ένα πολύ γενναιόδωρο είδος υποστήριξης που οι πληθυσμοί σε πολλές χώρες απαιτούν και ασκούν πιέσεις στους πολιτικούς, τότε η δημοσιονομική πολιτική γίνεται ο εχθρός της νομισματικής πολιτικής. Κάνει την καταπολέμηση του πληθωρισμού πολύ πιο δύσκολη», υπογράμμισε η Γκεοργκίεβα.

ΓκεοργκίεβαΔΝΤπληθωρισμόςΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΝΤδημοσιονομικές δαπάνες
Keywords
Τυχαία Θέματα