Γιουνκέρ: Η ιδέα των κορονο-ομολόγων στο τέλος θα επικρατήσει

Υπέρ των κοινών ευρωπαϊκών ομολόγων τάχθηκε για ακόμη μία φορά ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, μετά την κίνηση του πρόσφατου Eurogroup να… ρίξει κάτω από το χαλί το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Θα ήταν λάθος να πούμε τώρα αντίο στην εισαγωγή των κορονο-μολόγων ή των ευρωομολόγων τώρα», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε κοινή συνέντευξή τους στην εφημερίδα Die Welt και σε άλλες εφημερίδες της Leading European

Newspaper Alliance (LENA).

Ο Γιουνκέρ είπε μεν ότι «ο χρόνος για την έκδοση κορονο-ομολόγων δεν έχει ακόμα ωριμάσει», αλλά πρόσθεσε πως «η ιδέα των κορονο-ομολόγων στο τέλος θα επικρατήσει. Η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται προς αυτόν τον στόχο και να καταστήσει σαφές στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, την Ιταλία και την Ισπανία, ότι το κάνουμε» .

Υπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν την Πέμπτη για ένα πακέτο βοήθειας το οποίο περιέχει κυρίως τρία στοιχεία:

προληπτικές πιστωτικές γραμμές από το ταμείο διάσωσης ΕΜΣ / ESM,ένα ταμείο εγγυήσεων για επιχειρηματικά δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) καιένα πρόγραμμα επιδότησης των βραχείας διάρκειας εργαζομένων.

Διαβάστε επίσης: - Υπάρχει απάντηση στο γερμανοολλανδικό «Total Football»; - Τζεντιλόνι: H ευρωπαϊκή ανάκαμψη να γίνει χωρίς αποκλίσεις των οικονομιώνΖΑΝ ΚΛΩΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΑEurogroupESMΕΤΕπ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιουνκέρ, -ομολόγων,giounker, -omologon