Γιατί οι διεθνείς οίκοι δίνουν «ψήφο» εμπιστοσύνης στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει καταφέρει να περιορίσει σημαντικά τις απώλειες του 2022, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις μεγάλες διεθνείς αγορές.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει καταγράψει από τις καλύτερες επιδόσεις φέτος σε διεθνές επίπεδο, παρουσιάζοντας σημαντική ανθεκτικότητα, ενώ οι απώλειες από την αρχή του έτους έχουν περιοριστεί στο 3,42%, με τον τραπεζικό δείκτη μάλιστα να έχει γυρίσει θετικός (+3,04%).

«Ψήφος» εμπιστοσύνης από τους διεθνείς οίκους

Οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι συνεχίζουν να δίνουν «ψήφο» εμπιστοσύνης, εν

μέσω της δύσκολης διεθνούς συγκυρίας, για το ελληνικό χρηματιστήριο και για τις ελληνικές τράπεζες.

Στην τριάδα των αγορών που αναμένεται να υπεραποδώσουν έως τα τέλη του έτους κατατάσσει το Χρηματιστήριο της Αθήνας ο επενδυτικός οίκος JP Morgan και «βλέπει» άνοδο έως και 10% για τον MSCI Greece.

Βάσει των υπολογισμών της JP Morgan, ο δείκτης MSCI Greece εμφανίζει αποτίμηση 7,2 φορές σε όρους P/E, η οποία είναι χαμηλότερη από τις 10,6 φορές του δείκτη MSCI των αναδυομένων αγορών .

Κερδοφορία εισηγμένων

Υψηλά τον πήχη της κερδοφορίας των ελληνικών εισηγμένων εταιρειών θέτει η JP Morgan, εκτιμώντας ότι θα ξεχωρίσουν από τις ευρωπαϊκές. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αμερικανικής τράπεζας, τα κέρδη ανά μετοχή θα καταγράψουν αύξηση 42,9% το 2023 έναντι 13,5% το 2022, σημειώνοντας την υψηλότερη επίδοση στην Ευρώπη, αλλά και σχέση με τις εταιρείες των ΗΠΑ, της Ιαπωνία και των Αναδυόμενων Αγορών.

Το 2024 οι ελληνικές εισηγμένες θα συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν, καθώς αν τα κέρδη ανά μετοχή θα επιβραδυνθούν τόσο εγχώρια όσο και διεθνώς, στην Ελλάδα θα καταγράψουν άνοδο 11,9% που θα είναι το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο μετά το 13,6% των βελγικών εισηγμένων.

χρηματιστήριοΑθήναδιεθνείς οίκοιΤΡΑΠΕΖΕΣδείκτες
Keywords
Τυχαία Θέματα
Χρηματιστήριο Αθηνών,chrimatistirio athinon