Γερμανός ΥΠΕΞ: Ο Χαφτάρ συμφώνησε σε κατάπαυση πυρός

Αισιόδοξος για την κατάσταση στη Λιβύη, ενόψει της Διάσκεψης του Βερολίνου την Κυριακή (19/1), δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας.

Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Μάας δήλωσε, από τη Βεγγάζη όπου βρίσκεται, ότι ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ συμφώνησε σε κατάπαυση του πυρός στην Λιβύη.

Ο Μάας ταξίδεψε στη Λιβύη προκειμένου να πείσει

τόσο τον Χαλίφα Χαφτάρ όσο και τον Φαγιέζ αλ Σάρατζ να συμμετέχουν στην Σύνοδο του Βερολίνου για την Λιβύη που έχει προγραμματιστεί να γίνει την προσεχή Κυριακή.

Να προετοιμάσει το έδαφος, ώστε την Κυριακή να αποδώσει καρπούς η Διάσκεψη, επικεφαλής της οποίας θα είναι η Άνγκελα Μέρκελ, που επιθυμεί διακαώς μία διεθνή επιτυχία.

«Ο στρατάρχης Χάφταρ διατύπωσε την ετοιμότητά του να συμβάλει στην επιτυχία της Διάσκεψης της Λιβύης στο Βερολίνο και είναι πρόθυμος να συμμετάσχει. Επανέλαβε τη δέσμευσή του να τηρηθεί η υπάρχουσα εκεχειρία», αναφέρει στο Twitter το γερμανικό ΥΠΕΞ, επικαλούμενο τον Μάας, που έκανε τις δηλώσεις αυτές έπειτα από συναντήσεις που είχε στη Βεγγάζη.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας Φάγιεζ αλ Σάρατζ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι επίσης θα συμμετάσχει στη διάσκεψη του Βερολίνου.

ΓερμανίαΛιβύηΜάας
Keywords
Τυχαία Θέματα