Γερμανία: Φτιάχνει τερματικούς LNG ως ανεξαρτητοποίηση από τη Ρωσία

16:39 3/3/2022 - Πηγή: Reporter

Η Γερμανία αποκάλυψε σχέδια για την κατασκευή δύο τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο εγγύς μέλλον σε μια προσπάθεια να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο.

Όπως έγινε γνωστό, οι τερματικοί σταθμοί LNG προγραμματίζεται να βρίσκονται στο Brunsbüttel και στο Wilhelmshaven.

Επί του παρόντος, υπάρχουν αρκετοί τερματικοί σταθμοί υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ωστόσο κανένας από αυτούς δεν βρίσκεται στη Γερμανία.

Ασφάλεια ενεργειακού

εφοδιασμού

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς επιβεβαίωσε μιλώντας σχετικά, ότι η χώρα θα αυξήσει την ποσότητα αποθηκευμένου φυσικού αερίου μέσω μακροπρόθεσμων επιλογών στα δύο δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Επιπλέον, η Γερμανία θα αποκτήσει πρόσθετο φυσικό αέριο σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με αυτές τις αποφάσεις, η κυβέρνηση της Γερμανίας θέλει να εγγυηθεί έναν ασφαλή ενεργειακό εφοδιασμό για τη χώρα και να εξαλείψει την εξάρτηση από εισαγωγές από μεμονωμένους προμηθευτές ενέργειας.

Την περασμένη εβδομάδα, η Γερμανία διέκοψε τη διαδικασία πιστοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 από τη Ρωσία ως απάντηση στην κρίση στην Ουκρανία. Η κατασκευή του Nord Stream 2 ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, αλλά το έργο απαιτεί ρυθμιστική πιστοποίηση από τη Γερμανία πριν ξεκινήσει η παράδοση φυσικού αερίου.

«Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και εβδομάδων μας έδειξαν ότι η υπεύθυνη, στραμμένη προς το μέλλον ενεργειακή πολιτική δεν είναι κρίσιμη μόνο για την οικονομία και το κλίμα μας», τόνισε ο καγκελάριος.

«Είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την ασφάλειά μας. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο γρήγορα σημειώνουμε πρόοδο με την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τόσο το καλύτερο».

Σύμφωνα με τον Σολτς, οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι είναι σύμφωνοι με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της Γερμανίας που περιλαμβάνει τη συνεχιζόμενη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Η χώρα στοχεύει να γίνει ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2045.

«Οι τρέχουσες βραχυπρόθεσμες ανάγκες μας μπορούν να συνδυάζονται με ό,τι είναι ήδη απαραίτητο μακροπρόθεσμα για να πετύχει ο μετασχηματισμός», πρόσθεσε ο Σολτς.

«Ένας τερματικός σταθμός LNG που λαμβάνει σήμερα αέριο μπορεί αύριο να χρησιμοποιηθεί για την εισαγωγή πράσινου υδρογόνου».

Ο Σολτς αναφέρθηκε επίσης στις υψηλές τιμές της ενέργειας και είπε ότι η κυβέρνηση συμφώνησε σε ένα πακέτο ανακούφισης που περιλαμβάνει την άρση της επιβάρυνσης βάσει του νόμου περί Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

ΓερμανίαΤΕΡΜΑΤΙΚΟΙ LNGΡωσία
Keywords
Τυχαία Θέματα