Γερμανία: «Φρένο» στις νέες προσλήψεις και μειώσεις προσωπικού

Οι εταιρείες στη Γερμανία αποδεικνύονται ιδιαίτερα προσεκτικές, όσον αφορά τον προγραμματισμό του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Το «Βαρόμετρο Απασχόλησης» του ινστιτούτου ifo υποχώρησε στις 96,0 μονάδες τον Απρίλιο, από 96,3 μονάδες τον Μάρτιο. «Η έλλειψη παραγγελιών αναγκάζει ορισμένες εταιρείες να φρενάρουν τις προσλήψεις», δηλώνει ο Klaus Wohlrabe, επικεφαλής των ερευνών της ifo. «Όμως οι πάροχοι υπηρεσιών σε ορισμένους κλάδους, όπως η επεξεργασία δεδομένων και ο τουρισμός,

προσλαμβάνουν άτομα».

Τα σχέδια προσλήψεων περιορίστηκαν στη μεταποίηση, στην οποία αναμένονται, επίσης μειώσεις προσωπικού. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες. Στο εμπόριο, υπάρχει παρόμοια τάση μείωσης του εργατικού δυναμικού. Το βαρόμετρο για τους παρόχους υπηρεσιών αυξήθηκε ελαφρώς, με κινητήριες δυνάμεις την επεξεργασία δεδομένων και τον τουρισμό. Στις κατασκευές, ο δείκτης αυξήθηκε, όμως ακόμη και έτσι, η κακή κατάσταση των παραγγελιών, ιδίως στις οικοδομικές κατασκευές, αναγκάζει ορισμένες εταιρείες να περικόψουν θέσεις εργασίας.

#Γερμανία #Ifo #Απασχόληση #ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ_ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ #προσλήψεις #ΜΕΙΩΣΕΙΣ_ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Keywords
Αναζητήσεις
germania-freno-stis-nees-proslipseis-kai-meioseis-prosopikou.htm
Τυχαία Θέματα