Γεωργαντάς: Σύντομα διαθέσιμα Pfizer και Moderna για τους 18-29

10:09 2/6/2021 - Πηγή: Reporter

Ο Γιώργος Γεωργαντάς, υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 την Τετάρτη (2/6), ανέφερε ότι οι νέοι ηλικίας 18-29 ετών θα μπορούν να εμβολιάζονται από τις επόμενες ημέρες και με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna, εκτός από το μονοδοσικό της Johnson& Johnson.

Όπως

είπε, τα ραντεβού τους θα κλείνονται από τις 7 Ιουνίου και μετά. Έως τώρα, και εξαιτίας της έλλειψης του μονοδοσικού με το οποίο ξεκίνησε ο εμβολιασμός τους, έχουν εμβολιαστεί περίπου 65.000, παρά το γεγονός πως έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλοί περισσότεροι.

Ο υφυπουργός αναφερόμενος στο Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid, το οποίο ξεκίνησε να εκδίδεται από χθες, δήλωσε ότι μέχρι χθες το βράδυ το είχαν εκδώσει περισσότεροι από 81.000 πολίτες, ενώ αναφορικά με κάποια λάθη που υπήρξαν ως προς τον τύπο του εμβολίου, έχουν ήδη διορθωθεί και όσοι τα εντόπισαν μπορούν να τυπώσουν το νέο διορθωμένο πιστοποιητικό.

Σχετικά με τον εμβολιασμό όσων έχουν νοσήσει ήδη, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι σε όσους έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση, θα έρθει sms με το οποίο θα ακυρώνεται το ραντεβού για την δεύτερη, ενώ σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμα κανένα εμβόλιο, αλλά έχουν κλείσε ραντεβού, θα έρθει μήνυμα ακύρωσης και θα εμβολιαστούν αφού περάσουν 6 μήνες από τότε που νόσησαν.

ΓεωργαντάςΕμβολιασμοίPfizerModerna
Keywords
Τυχαία Θέματα