Γεννηματά: Ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης είναι εκτός τόπου και χρόνου

Για αδυναμία και ανικανότητα κατηγόρησε την κυβέρνηση η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν μπόρεσε «ούτε να περιορίσει την ένταση ούτε να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας».

«Η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το αύριο ενισχύονται και αυτό αποτελεί προμήνυμα απειλής για το μέλλον της χώρας και το πολιτικό σύστημα.Για να καλύψει τις ευθύνες της, τα λάθη και τις παραλείψεις, η Κυβέρνηση διολισθαίνει στον αυταρχισμό και στον έλεγχο της επικοινωνίας και των ΜΜΕ.

Θέλει να ακούγεται μόνο η δική της φωνή. Προσπαθεί να κρύψει την αποτυχία της με προπαγάνδα. Το ψέμα και την υπερβολή βαφτίζει φωνή της αλήθειας. Η Κυβέρνηση της ΝΔ , είναι πια ορατό ότι δεν μπορεί να δώσει τις λύσεις που χρειάζεται σήμερα ο τόπος. Η πολιτική της κλείνει κάθε προοπτική για ένα μέλλον Δημοκρατίας, βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής προστασίας. Οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν τίποτα άλλο και από αυτούς. Τόσο στην οικονομία όσο και στην υγεία».

Ένας συγκεκριμένος οδικός χάρτης, είναι τώρα αναγκαίος για τις επόμενες ενέργειες αντιμετώπισής της ώστε να αποφευχθούν νέα λάθη και να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, τόνισε η Φώφη Γεννηματά, επαναλαμβάνοντας τις προτάσεις του ΚΙΝΑλ για τον οδικό χάρτη προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση της πανδημίας.

Ο Προϋπολογισμός της Κυβέρνησης είναι εκτός τόπου και χρόνου. Πρόκειται για εικονική πραγματικότητα.

Η αλήθεια είναι ότι οι αρνητικές συνέπειες της πανδημίας , του νέου lockdown και της ανικανότητας της Κυβέρνησης είναι ήδη ορατές και πιεστικές στην οικονομία. Η ύφεση φθάνει σε διψήφια νούμερα. Το δημόσιο χρέος θα φθάσει το 209% του ΑΕΠ. Τα ελλείμματα διογκώνονται. Ο τζίρος στην αγορά μειώθηκε κατά 50 διςνέα γενιά κόκκινων δανείων προβάλλει απειλητικά. Προγράμματα ρευστότητας εξαγγέλλονται, αλλά οι μικρομεσαίοι βλέπουν τις Τράπεζες να στηρίζουν μόνο τους μεγάλους και ισχυρούς τους πελάτες με την ανοχή της Κυβέρνησης. Καταστρατηγούνται εργασιακά δικαιώματα, η Κυβέρνηση εφαρμόζει το δόγμα «μισός μισθός-μισή δουλειά». Οι εργαζόμενοι μόνο τους πρώτους μήνες του 2020 έχασαν -κατά το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ- το 10% του εισοδήματός τους.

Σε μια χώρα που σήμερα βρίσκεται κάτω από τη Σομαλία, την Καμπότζη και την Ουγκάντα στην «ευκολία του επιχειρείν» και τελευταία ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ στο σχετικό δείκτη;

Βασίζεστε στην παραδοχή ότι θα εισρεύσουν 3,9 δις συνολικά από το Ταμείο Ανάκαμψης, που μόλις προχθές ξεμπλόκαρε, ενώ είναι βέβαιο ότι η πρώτη εκταμίευση για το 2021 θα γίνει μετά το πρώτο εξάμηνο.Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι θα αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα κατά 8,1%;

Ποιοι θα πληρώσουν παραπάνω; Οι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι, που ζητούν ήδη «κούρεμα» στις υποχρεώσεις τους; Οι επιχειρήσεις και ειδικά οι μικρομεσαίες που κινδυνεύουν με λουκέτα; Οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που ζουν με 534 ευρώ; Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που εγκαταλείφθηκαν πλήρως, που δεν έχουν πάρει ούτε καν τις αποζημιώσεις τους για τις καταστροφές από τον ΕΛΓΑ; Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές το δεκάμηνο αυξήθηκαν κατά 4,9 δις ευρώ, με 500.000 νέοι οφειλές μέσα στον Οκτώβριο (ΑΑΔΕ) και η συνολική υστέρηση εσόδων για το 2020 υπερβαίνει τα 8 δις ευρώ –μεγαλύτερη και από τα χρόνια των μνημονίων.

Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό.

Θα υπερψηφίσουμε τις αμυντικές δαπάνες. Όπως αναδείξαμε από πέρυσι που η κυβέρνηση τις μείωσε, σε αυτή την κρίσιμη για τα εθνικά θέματα περίοδο, πρέπει να είναι αυξημένες», είπε στην ομιλία της η κ. Γεννηματά.

ΓεννηματάΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣΚΙΝΑΛΕΛΛΑΔΑΒουλή
Keywords
Τυχαία Θέματα