Γάζα: Προσπάθεια δημιουργίας θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου από την Ελλάδα

Τη δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου για τη μεταφορά βοήθειας στη Γάζα διερευνά η Ελλάδα.

«Η Ελλάδα, η οποία από την πρώτη στιγμή τόνισε την ανάγκη να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, διερευνά τη δυνατότητα δημιουργίας ανθρωπιστικού θαλάσσιου διαδρόμου για τη μεταφορά αγαθών πρώτης ανάγκης στην περιοχή», αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

«Για το σχέδιο αυτό, το οποίο είναι

επιχειρησιακά σύνθετο - και στο οποίο αναφέρθηκε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν την Παρασκευή - η ελληνική κυβέρνηση συζητάει με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, καθώς και με ευρωπαίους εταίρους και διεθνείς οργανισμούς», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

«Η Ελλάδα παραμένει συνεπής στην εξωτερική πολιτική αρχών. Από την πρώτη στιγμή της κρίσης στη Μέση Ανατολή τήρησε ισόρροπη στάση, σεβόμενη τις αρχές και αξίες του διεθνούς δικαίου, ως δύναμη σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, αναδεικνύοντας την υποχρέωση προστασίας των αμάχων και της δημιουργίας ανθρωπιστικών διαδρομών», είχαν αναφέρει διπλωματικές πηγές το Σάββατο (28/10) σχετικά με το ψήφισμα του ΟΗΕ.

Με το σκεπτικό αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ελλάδα απείχε από την ψηφοφορία για την έγκριση σχετικού σχεδίου ψηφίσματος αραβικών χωρών στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Διπλωματικές πηγέςανθρωπιστική κρίσηΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣΕμανουέλ ΜακρόνΜέση Ανατολή
Keywords
Αναζητήσεις
gaza-prospatheia-dimiourgias-thalassiou-anthropistikou-diadromou-apo-tin-ellada.htm
Τυχαία Θέματα
Γάζα, Προσπάθεια, Ελλάδα,gaza, prospatheia, ellada