Γαλλικές εκλογές: Χαμηλότερο από το 2017 το ποσοστό συμμετοχής

Σε 26,41% ανέρχεται το ποσοστό συμμετοχής στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών έως το μεσημέρι τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας.

Η προσέλευση των ψηφοφόρων είναι χαμηλότερη σε σύγκριση με την ίδια χρονική στιγμή στις εκλογές του 2017, όταν ανερχόταν στο 28,23%, όμως υψηλότερη σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο των εκλογών του 2022 πριν από δύο εβδομάδες, όταν ανερχόταν

σε 25,48% έως το μεσημέρι.

Αναλυτές αναφέρουν ότι μια χαμηλή συμμετοχή προστίθεται στην αβεβαιότητα που περιβάλλει το τελικό αποτέλεσμα. Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 8 το πρωί τοπική ώρα και θα ολοκληρωθεί στις 8 το βράδυ τοπική ώρα, όταν και αναμένονται οι πρώτες προβλέψεις για το αποτέλεσμα.

Οι πρώτες επίσημες εκτιμήσεις για το ποιος ή ποια θα βρεθεί εντός του Μεγάρου των Ηλυσίων Πεδίων τα επόμενα πέντε χρόνια θα δημοσιοποιηθούν με το κλείσιμο και της τελευταίες κάλπης στις 21.00 ώρα Ελλάδας. Στις περισσότερες γαλλικές εκλογικές περιφέρειες οι κάλπες κλείνουν στις 20.00 ώρα Ελλάδας, αλλά στις οκτώ μεγαλύτερες πόλεις της Γαλλίας κλείνουν στις 21.00.

Μέχρι τότε, τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης απαγορεύεται να αναφέρουν υποψηφίους ή να δημοσιεύουν δημοσκοπήσεις για να διασφαλίσουν ότι δεν επηρεάζουν τους ψηφοφόρους. Σημειώνεται ότι περίπου 48,7 εκατομμύρια είναι εγγεγραμμένοι για να ψηφίσουν.

γαλλικές εκλογέςδεύτερος γύροςΜακρόνΛεπένψηφοφόροι
Keywords
Τυχαία Θέματα