Γαλλία: Ζητά «νέα, άμεση και βιώσιμη ανακωχή» στη Γάζα-Ισραήλ: Σφάλμα

Την «νέα, άμεση και βιώσιμη ανακωχή» στη Λωρίδα της Γάζας ζήτησε η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Κατρίν Κολονά, φτάνοντας στο Ισραήλ την Κυριακή (17/12).

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μετά τη συνομιλία της με τον Ισραηλινό ομόλογό της, Έλι Κοέν, μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο στο Τελ Αβίβ, το Παρίσι ανησυχεί «στον ύψιστο βαθμό» για την κατάσταση στην περιοχή και ζητά «νέα,

άμεση και βιώσιμη ανακωχή».

«Πάρα πολλοί άμαχοι έχουν σκοτωθεί», πρόσθεσε η Γαλλίδα υπουργός σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους.

Η Κολονά ζήτησε επίσης να μην λησμονούνται οι Ισραηλινοί που έπεσαν θύματα της επίθεσης της Χαμάς. «Είναι περιττό να πούμε ότι η Γαλλία πιστεύει στα λόγια των γυναικών αυτών που έπεσαν θύματα, ότι η Γαλλία πιστεύει εκείνες και εκείνους που ήταν μάρτυρες αυτών των βιασμών και των ακρωτηριασμών, αυτών των βεβηλώσεων», επεσήμανε, αναφερόμενη στις ωμότητες που διέπραξαν οι μαχητές της Χαμάς στο Ισραήλ.

Κοέν: «Σφάλμα» και «δώρο για τη Χαμάς»

Από την πλευρά του, ο Κοέν επανέλαβε τη θέση της ισραηλινής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία οποιοδήποτε αίτημα για κατάπαυση του πυρός συνιστά «σφάλμα» και «δώρο για τη Χαμάς».

Είπε πάντως ότι η Γαλλία μπορεί να διαδραματίσει «σημαντικό» ρόλο στον Λίβανο για να αποφευχθεί μια ανάφλεξη των περιφερειακών εντάσεων εν μέσω σχεδόν καθημερινών ανταλλαγών πυρών ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και την Χεζμπολάχ.

«Υπάρχει ακόμη δυνατότητα να αποτραπεί ο πόλεμος στον Λίβανο. Αν η διεθνής κοινότητα δεν τα καταφέρει, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να το αναλάβουμε εμείς», σημείωσε ο Κοέν.

Παρόλα αυτά, υπογράμμισε ότι «η Γαλλία μπορεί να διαδραματίσει έναν θετικό και σημαντικό ρόλο για να αποτραπεί ένας πόλεμος».

#Γαλλία #Ισραήλ #Γάζα #ΚΟΛΟΝΑ #Κοέν #Χαμάς #ΛΩΡΙΔΑ_ΤΗΣ_ΓΑΖΑΣ
Keywords
Αναζητήσεις
gallia-zita-nea-amesi-kai-viosimi-anakochi-sti-gaza-israil-sfalma.htm
Τυχαία Θέματα