Γαλλία: Μαθητής μαχαίρωσε και σκότωσε καθηγήτρια μέσα στο σχολείο

Συγκλονισμένη είναι η Γαλλία από τη δολοφονία καθηγήτριας από 16χρονο μαθητή της την ώρα που έκανε μάθημα σε καθολικό λύκειο.

Το σοκαριστικό περιστατικό συνέβη το πρωί της Τετάρτης (22/2) στο λύκειο του Αγίου Θωμά Ακινάτη του Σεν-Ζαν-ντε-Λυς, στην περιοχή των Πυρηναίων.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία μαθητή, ο δράστης σηκώθηκε στη μέση του μαθήματος, λίγο πριν τις 10 το πρωί, κρατώντας ένα μαχαίρι που είχε τυλιγμένο στην τσάντα του και μαχαίρωσε μια 52χρονη καθηγήτρια ισπανικών. Σύμφωνα με την αστυνομία,

πρώτα έκλεισε την πόρτα της αίθουσας πριν κατευθυνθεί προς τη δασκάλα και τη μαχαιρώσει στο στήθος με μια λεπίδα μήκους 10 εκατοστών.

Οι μαθητές έτρεξαν έξω από την τάξη, ενώ ο έφηβος έφυγε από την αίθουσα, οπλισμένος ακόμα, για να καταφύγει σε μια κοντινή τάξη. Ο δάσκαλος που ήταν στην άλλη αίθουσα κατάφερε να του αφαιρέσει το μαχαίρι από τα χέρια και να συζητήσει μαζί του πριν την άφιξη της αστυνομίας. Στη συνέχεια συνελήφθη.

Μετά την πράξη του, τέθηκε υπό αστυνομική κράτηση στο αστυνομικό τμήμα για να εξεταστεί από γιατρό.

Στις 11:30 η εισαγγελία επιβεβαίωσε τον θάνατο της 52χρονης καθηγήτριας, η οποία πέθανε από τα θανατηφόρα τραύματά της στο στέρνο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 16χρονος μαθητής αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και πριν προβεί στην αποτρόπαια πράξη έλεγε ασυναρτησίες και ότι ακούει φωνές. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι είχε καταληφθεί από κάποιο πνεύμα.

ΓαλλίαΛύκειομαθητήςμαχαίριΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα