Φθηνές οι τράπεζες, βγήκαν για ψώνια...

H χθεσινή αποκάλυψη του "R" ότι σχεδιάζεται κούρεμα 35% (σε πρώτη φάση) κάτι που άλλωστε θέλει και η αγορά, ενισχύει το αγοραστικό ενδιαφέρον.Οι φήμες για κούρεμα μικρότερο του 50%, το οποίο εκτιμάται από την αγορά κοντά στο 35%, η παρέμβαση Σόρος για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, η βεβαιότητα ότι τελικά η Σλοβακία θα ψηφίσει τον EFSF,
ο δεκάλογος Γιούνγκερ, που μεταξύ άλλων, προβλέπει την δημιουργία ευρωπαϊκού υπουργείου Οικονομικών και βεβαίως η βεβαιότητα για τη διάσωση των τραπεζών, αλλάζει το κλίμα στις αγορές.

Ή τουλάχιστον αποτελεί τη δικαιολογία για το γύρισμα και τα αντανακλαστικά κέρδη στο Χ.Α. έπειτα από τις απώλειες 22% σε δύο μέρες του τραπεζικού κλάδου.
Τα φώτα του ενδιαφέροντος είναι στραμμένα στις τράπεζες, αν και οι επενδυτές εξακολουθούν να κρατούν μικρό καλάθι. Κάτι που άλλωστε αποτυπώνεται στον τζίρο που αγγίζει τα 25 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα δεν είναι και λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα επί της ουσίας και πως η σημερινή ανοδική συνεδρίαση αποτελεί μία ακόμα ευκαιρία για ρευστοποιήσεις σε λίγο καλύτερες αποτιμήσεις.
Κέρδη 18% για την Eurobank με 2 εκατ. τεμάχια, 15,6% η Alpha με 1,5 εκατ. τεμάχια, 11% η Πειραιώς με 2,2 εκατ. τεμάχια, 9,52% το Τ.Τ. που στην αρχή υποχωρούσε κατά 6% και 10,62% η Εθνική με 5,1 εκατ. τεμάχια. Ούτε μία μετοχή του 20άρη δεν υποχωρεί, ενώ συνεχίζει και σήμερα ανοδικά η MIG, ο Μυτιληναίος, η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ και η Coca Cola.

Πάντως, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε η στήριξη των 720 μονάδων. Το αν το Χ.Α. έχει ξεφύγει από τα χαμηλά αυτά, μένει να φανεί στις επόμενες συνεδριάσεις, αναφέρουν χρηματιστές.

Στ.Κ.Χαρίτος
[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα