«Φρένο» της Fed στο trading από ανώτερα στελέχη της

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) απαγόρευσε τις αγορές μετοχών από τους ανώτερους αξιωματούχους της, σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη της αγοράς στους διαμορφωτές της πολιτικής.

Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από τις αναφορές που έκαναν λόγο ότι υπήρξαν κερδοσκοπικές συναλλαγές από ανώτερα στελέχη.

«Αυτοί οι σκληροί νέοι κανόνες ανεβάζουν τον πήχη ψηλά για να διαβεβαιώσουμε

το κοινό που υπηρετούμε ότι όλοι οι ανώτεροι αξιωματούχοι μας διατηρούν μια ενιαία εστίαση στη δημόσια αποστολή της Federal Reserve», δήλωσε ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ σε δήλωση του.

Οι νέοι κανόνες έρχονται μετά από το σκάνδαλο δεοντολογίας, που οδήγησε στην αποχώρηση δύο εκ των 12 περιφερειακών προέδρων και υπονόμευσε την εμπιστοσύνη στην κεντρική τράπεζα. Υπενθυμίζεται ότι τα δύο στελέχη ενεπλάκησαν σε ενεργό trading κατά τη διάρκεια του 2020.

Τι περιλαμβάνουν οι αποφάσεις της Fed

Ειδικότερα, η Federal Reserve απαγορεύει στους ανώτατους και ανώτερους αξιωματούχους να αγοράζουν μεμονωμένες μετοχές και ομόλογα, ενώ περιορίζει επίσης και τις ενεργές συναλλαγές.

Σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις, ανώτερα στελέχη της Fed θα περιοριστούν στην αγορά διαφοροποιημένων επενδυτικών οχημάτων όπως τα αμοιβαία κεφάλαια.

Επίσης, στις σχετικές αποφάσεις, αναφέρεται ότι «για να αποτραπεί ακόμη και η εμφάνιση οποιασδήποτε σύγκρουσης συμφερόντων στο χρονοδιάγραμμα των επενδυτικών αποφάσεων», θα πρέπει να υπάρξουν ειδοποίηση 45 ημερών εκ των προτέρων για την αγορά και την πώληση τίτλων, λήψη προηγούμενης έγκρισης για τέτοιες συναλλαγές και διατήρηση επενδύσεων για τουλάχιστον ένα έτος.

Επιπλέον, «δεν θα επιτρέπονται αγορές ή πωλήσεις κατά τη διάρκεια περιόδων αυξημένου στρες στις χρηματοπιστωτικές αγορές», ανέφερε η Fed.

FEDERAL RESERVEΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΑΑξιωματούχοιΑΓΟΡΕΣ ΜΕΤΟΧΩΝΤζερόμ Πάουελσκάνδαλο
Keywords
Τυχαία Θέματα