Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Πληροφορίες για εγκλωβισμένους-Αυξήθηκαν οι τραυματίες

16:43 5/8/2021 - Πηγή: Reporter

Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην Αρχαία Ολυμπία, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις και τα πύρινα μέτωπα.

Οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα και στο Χελιδόνι, ενώ σε συναγερμό έχουν τεθεί οι πυροσβεστικές αρχές για τη Βύλιζα, που σύμφωνα με το ilialive.gr υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

Στις φλόγες παραδόθηκαν οι Λεύκες, ενώ δόθηκε εντολή για εκκένωση των οικισμών Φρίξα και Κορτσά. Πυρκαγιά ξέσπασε και στην ευρύτερη περιοχή Κολλυρίου – Λαμπετίου, όπου βρίσκονται πέντε αυτοκίνητα.

Στην περιοχή επιχειρούν

174 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 52 οχήματα, ενώ ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν 6 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη.

Σημειώνεται ότι δύο πολίτες, κάτοικοι της Αρχαίας Ολυμπίας, που βοηθούσαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή, διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Ο ένας φέρει ελαφρά εγκαύματα και ο δεύτερος αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.

Νωρίτερα, στο ίδιο Κέντρο Υγείας διακομίστηκαν δύο πυροσβέστες με ελαφρά εγκαύματα.

Σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα το ΕΚΑΒ και οι υγειονομικές δομές της περιοχής (Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας, Νοσοκομείο Πύργου, Νοσοκομείο Αμαλιάδας και Κέντρο Υγείας Κρεστένων).

Εστάλη, επίσης, μήνυμα για εκκένωση μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στους οικισμούς Δηλίζα, Άνω-Κάτω Λόυβρο, Μουριά, Πεύκες, Καμμένα, Λινάρια, Βίλλια Ηλείας.

Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στη Δηλίζα, Άνω-Κάτω Λόυβρο, Μουριά, Πεύκες, Καμμένα, Λινάρια, Βίλλια Ηλείας εκκενώστε τώρα προς 'Ασπρα Σπίτια. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

{https://twitter.com/112Greece/status/1423246649678249984}

πυρκαγιάΗλείαπυροσβεστικές δυνάμειςΧελιδόνι
Keywords
Τυχαία Θέματα