Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα 4 πύρινα μέτωπα-Απειλούνται σπίτια

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας (20/9) στην Πυροσβεστική λόγω μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στη Νέα Μάκρη.

Η πυρκαγιά επεκτάθηκε, με αποτέλεσμα να απειλήσει σπίτια στον οικισμό Λιβίσι και στη γύρω περιοχή, με την Πυροσβεστική να δίνει εντολή για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων.

Οι πύρινες εστίες, που αρχικά ήταν δύο, έγιναν αργά το βράδυ περισσότερες.

Το ένα από τα πύρινα μέτωπα εντοπίζεται κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ

και το σε κοντινή απόσταση από οικισμό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Open, τέσσερα μέτωπα ξέσπασαν ταυτόχρονα στην περιοχή. Τα δύο τέθηκαν πολύ γρήγορα υπό έλεγχο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δύο ενεργά αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει στις οδούς Τερψιχόρης, Ερμού, Ανατολής και Ονείρων, σε ακαθάριστους οικοπεδικούς χώρους.

Εντολή για προληπτική απομάκρυνση έδωσε, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, η Πυροσβεστική για τους κατοίκους της περιοχής κοντά στον οικισμό.

Παράλληλα, ο δήμαρχος της περιοχής, Στέργιος Τσίρκας, ζήτησε από τους κατοίκους των περιοχών Λιβίσι και Άγιος Εφραίμ να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να μεταφερθούν στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης.

Λόγω εκδήλωσης της πυρκαγιάς, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίας Παρασκευής, από το ύψος της οδού Βασίλειου Ρώτα, καθώς και στις οδούς Διονύσου και Μαραθώνος, Μαραθώνος και Αγίου Ανδρέα, Ερμού και Αρτέμιδος, Διονύσου προς Άγιο Εφραίμ, Διονύσου στον Άγιο Πέτρο και Σπύρου Λούη και Μαραθώνος.

Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες, 15 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1440043355413483532}

ΠυροσβεστικήΝέα ΜάκρηπυρκαγιάεκκένωσηΣτέργιος Τσίρκας
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Φωτιά, Μάκρη, Εκδηλώθηκαν, -Απειλούνται,fotia, makri, ekdilothikan, -apeilountai