Φον ντερ Λάιεν: Θέλουμε αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο-Συνάντηση με Μητσοτάκη

Την πλήρη αλληλεγγύη της σε Ελλάδα και Κύπρο εξέφρασε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής. Σημείωσε ότι οι Βρυξέλλες επιθυμούν μια εποικοδομητική σχέση με την Τουρκία, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι «η ΕΕ έχει στη διάθεσή της μια εργαλειοθήκη». Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ειδικότερα,

η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν δήλωσε:

«Θα συζητήσουμε το ζήτημα της Τουρκίας. Είμαι σίγουρη ότι το Συμβούλιο θα επαναβεβαιώσει την πλήρη αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο. Αναφορικά με τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία υπάρχουν δύο πιθανότητες: ή θα υπάρξει αύξηση των εντάσεων κάτι το οποίο δεν επιθυμούμε ή θα υπάρξει αποκλιμάκωση και κινούμαστε προς εποικοδομητική σχέση. Αυτό είναι που θέλουμε. Αλλά όπως και να έχει υπάρχει μια εργαλειοθήκη στη διάθεση της ΕΕ. Θέλουμε αποκλιμάκωση. Επιθυμούμε μία θετική ατζέντα».

{https://twitter.com/vonderleyen/status/1311647141614563329}

Συνάντηση με Μητσοτάκη

Συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη είχε νωρίτερα, πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Όπως έγραψε στο Twitter, η συζήτηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό ήταν πολύ παραγωγική ενώ επικεντρώθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης, τη μετανάστευση, την ατζέντα της Κομισιόν και ιδιαίτερα, στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

{https://twitter.com/vonderleyen/status/1311637972513689602}

Ούρσουλα Φον Ντερ ΛάιενΣύνοδος Κορυφής ΕΕΑνατολική ΜεσόγειοςΚυριάκος Μητσοτάκης
Keywords
Τυχαία Θέματα