Φάουτσι: Θα φορούσα μάσκα σε μέρη με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού

15:28 5/7/2021 - Πηγή: Reporter

Ο επιφανής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Δρ. Άντονι Φάουτσι, έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορoνοϊού. Σε συνέντευξή του, όμως, στο αμερικανικό δίκτυο NBC, σημείωσε ότι σε κάποιες περιοχές της χώρας με χαμηλά επίπεδα εμβολιασμού και αυξανόμενους αριθμούς κρουσμάτων, ίσως «έκανε τον κόπο να είναι αρκετά προσεκτικός, ώστε να διασφαλίσει ότι θα ήταν ακόμη περισσότερο ασφαλής, παρά το γεγονός ότι τα εμβόλια από μόνα τους είναι πολύ αποτελεσματικά».

Ένα ερώτημα που απασχολεί

πολλούς Αμερικανούς είναι το κατά πόσο οι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να φορούν μάσκα. Το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC) γνωστοποίησε το Μάιο ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να φορούν μάσκες, ούτε καν σε εσωτερικούς χώρους, μία οδηγία που δεν έχει αλλάξει έκτοτε.

Δεδομένης της αυξανόμενης ανησυχίας λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, όμως, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι στην κομητεία του Λος Άντζελες κοινοποίησαν συστάσεις προς τους εμβολιασμένους πολίτες, να φορούν μάσκες σε ορισμένα μέρη.

Παράλληλα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προσφάτως επανέλαβε τη συμβουλή του να φορούν όλοι μάσκες και να τηρούν τα μέτρα, ανεξαρτήτως αν έχουν εμβολιαστεί.

Παρά το γεγονός πως περίπου το 67% των ενήλικων στις ΗΠΑ έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση σκευάσματος κατά της Covid και περίπου το 60% είναι πλήρως εμβολιασμένοι, οι ρυθμοί εμβολιασμού διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό από περιοχή σε περιοχή.

«Θα βλέπουμε, όπως έχω πει, δύο Αμερικές», δήλωσε ο Δρ. Φάουτσι την Κυριακή (4/7).

Υπενθυμίζεται ότι ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα στέλνει «ομάδες ανταπόκρισης» για περιπτώσεις επιδημιολογικών εξάρσεων, σε περιοχές που βρίσκονται αντιμέτωπες με αύξηση κρουσμάτων.

Ο Δρ. Φάουτσι δήλωσε ότι το 99,2% των θανάτων που σχετίζονται με την Covid σημειώθηκαν ανάμεσα στους ανεμβολίαστους. «Είναι πολύ θλιβερό και τραγικό ότι τα περισσότερα από αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί», τόνισε.

ΦάουτσιΗΠΑΕμβολιασμοί
Keywords
Τυχαία Θέματα