Εξαδάκτυλος: Θα συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων- Κυρίαρχη η «Όμικρον»

Για την πανδημία και το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας μίλησε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εκτιμώντας πως θα συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων.

"Έχουμε τρεις ημέρες που έχουμε πολύ μεγάλους αριθμούς, τους βλέπουμε να αυξάνονται, δεν έχουμε φτάσει στην κορυφή και κανείς δεν μπορεί να μας πει πότε θα φτάσουμε κορυφή", δήλωσε και συμπλήρωσε "ότι το φαινόμενο θα εξελιχθεί σχετικά γρήγορα".

Μιλώντας στον ΑΝΤ1

και όσον αφορά την μετάλλαξη Όμικρον τόνισε "πως θα κυριαρχήσει πολύ ταχύτερα, ήδη έχει από μονοψήφιο ποσοστό έφτασε κοντά στο 70% στην Αθήνα και κοντά στο 40% στην Θεσσαλονίκη" τονίζοντας ότι "αυτό είναι καλό διότι θα εκτοπίσει την Δέλτα, η οποία μας δίνει βαρύτερες νοσηλείες".

"Οι ανεμβολίαστοι να τρέξουν να εμβολιαστούν, προκειμένου να προλάβουν το κύμα της Όμικρον. Είναι πολύ καλύτερα ο μερικώς εμβολιασμένος, από τον πλήρως ανεμβολίαστο", σημείωσε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Ερωτηθείς αν τα νέα στην Εστίαση και την διασκέδαση που ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μπορούν να αποδώσουν ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι "στόχος των νέων περιορισμών είναι επιβραδύνουν την επιτάχυνση της πανδημίας".

ΕμβολιασμοίΑθανάσιος Εξαδάκτυλοςμετάλλαξη Όμικρον
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα