Ευρωζώνη: Αύξηση 1% της βιομηχανικής παραγωγής τον Απρίλιο

Ανηφόρησε η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης για τον μήνα Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (14/6) η Eurostat.

Πιο αναλυτικά, η βιομηχανική παραγωγή στις 20 χώρες που μοιράζονται το ευρώ αυξήθηκε κατά 1% σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters ήταν για αύξηση 0,8%.

Από τον Απρίλιο του 2022 η παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,2%.

Η Eurostat ανέφερε ότι η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών εκτινάχθηκε 14,7% σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο, μετά από βουτιά 15,2% τον Μάρτιο. Στον αντίποδα, η παραγωγή στα ενδιάμεσα αγαθά υποχώρησε κατά 1%, στα διαρκή καταναλωτικά αγαθά κατά 2,6% και στα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά κατά 3%.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι μεγαλύτερες μηνιαίες αυξήσεις καταγράφηκαν σε Ιρλανδία (+21,5%), Λιθουανία (+2,8%) και Σουηδία (+1,4%), ενώ οι μεγαλύτερες μειώσεις σε Σλοβενία (-7,9%), Πορτογαλία (-5,5%) και Ολλανδία (-3,5%). Στην Ελλάδα η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 2% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Ευρωζώνηβιομηχανική παραγωγήΑπρίλιος
Keywords
Τυχαία Θέματα