Έβρος: Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές

18:54 5/6/2023 - Πηγή: Reporter

Έκτακτη σύσκεψη συγκλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (5/6) στο Μέγαρο Μαξίμου, από τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα της αυξημένης διακίνησης μεταναστών σε νησίδες στον Έβρο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Βασίλειος Σκουρής, ο υπουργός Εξωτερικών Βασίλειος Κασκαρέλης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και

Ασύλου Δανιήλ Εσδράς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος καθώς και ανώτατα στελέχη της Διοίκησης.

Υπενθυμιζεται ότι χθες (4/6) ολοκληρώθηκε επιχείρηση διάσωσης μεταναστών από νησίδα στην περιοχή Μαρασιά του Έβρου, από όπου περισυλλέχθηκαν 91 άτομα εκ των οποίων 34 παιδιά, 32 άντρες και 25 γυναίκες για να οδηγηθούν στη συνέχεια σε ΚΥΤ.

Οι μετανάστες είχαν προωθηθεί στο ελληνικό έδαφος από διακινητή, που τους μετέφερε από την απέναντι όχθη με βάρκα και τους εγκατέλειψε στη νησίδα.

Σε χθεσινή ανακοίνωση που εκδόθηκε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση αναφέρεται:

«Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε, με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα.

Τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων».

Mάλιστα αύριο Τρίτη, ο υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης, θα μεταβεί σε Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και Κομοτηνή, ενώ την Τετάρτη θα μεταβεί στον Έβρο.

Μέγαρο ΜαξίμουμεταναστευτικόΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣΈβροςΣΑΡΜΑΣ
Keywords
Αναζητήσεις
evros-syskepsi-sto-megaro-maximou-gia-tis-afximenes-metanasteftikes-roes.htm
Τυχαία Θέματα