Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και συνταξιοδοτικά ταμεία με...ανοίγματα στη Silicon Valley Bank

Η κατάρρευση μιας αμερικανικής τράπεζας για την οποία λίγοι Ευρωπαίοι είχαν ακούσει ποτέ, δεν αφήνει... αλώβητη τη Γηραιά Ήπειρο.

Οι κυβερνήσεις βρίσκονται ήδη σε εγρήγορση για τον αντίκτυπό της στις νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας, τις βιοεπιστήμες και τα συνταξιοδοτικά ταμεία.

Η Silicon Valley Bank με έδρα την Καλιφόρνια είχε υποκαταστήματα στη Δανία, τη Γερμανία και τη Σουηδία και οι ιδρυτές της προειδοποιούν ότι η αποτυχία του ιδρύματος θα μπορούσε να εξαλείψει τις νεοφυείς

επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο εφόσον δεν υπάρξει κρατική παρέμβαση.

Η Πολωνική εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών για κινητά Huuuge, για παράδειγμα, είπε ότι περίπου το 10% των ρευστών περιουσιακών της στοιχείων βρίσκεται στην SVB, ενώ το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο της Σουηδίας ήταν ο τέταρτος μεγαλύτερος μέτοχος της SVB στα τέλη του περασμένου έτους, με συμμετοχές αξίας 605 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι αρχές των ΗΠΑ αγωνίζονται να περιορίσουν τις επιπτώσεις και ανακοίνωσαν μία σειρά από μέτρα, ενώ ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak, που ταξιδεύει στην Καλιφόρνια έσπευσε να βρει μια σωτηρία για τις εκατοντάδες startup εταιρείες που εξαρτώνται από την τράπεζα για χρηματοδότηση.

Η Ευρώπη αναμένεται σύντομα να κάνει το ίδιο.

ΕυρώπηΗΠΑSIGNATURE BANKSILICON VALLEY BANKSVB
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα