Ευρωπαϊκά αμοιβαία κεφάλαια: Αυξήθηκε στα €20,578 τρισ. το συνολικό ενεργητικό

«Συνεχίστηκαν οι ισχυρές καθαρές εισροές στους μακροπρόθεσμους Ο.Σ.Ε.Κ.Α., καθώς η εμπιστοσύνη των επενδυτών ενισχύθηκε από τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία και την επιτάχυνση της ανάπτυξης εμβολίων στην Ευρώπη».

Αυτό αναφέρει η Ένωση Θεσμικών Επενδυτών (Ε.Θ.Ε.) στο μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο για την αγορά των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη με στατιστικά στοιχεία του Ιουλίου 2021.

Το ενημερωτικό δελτίο καλύπτει 29 ευρωπαϊκές χώρες, δηλαδή άνω του 98% της Ευρωπαϊκής αγοράς των συλλογικών επενδύσεων.

Οι κύριες εξελίξεις του Ιουλίου 2021, σύμφωνα με την Ε.Θ.Ε., συνοψίζονται

ως εξής:

Οι Ο.Σ.Ε.Κ.Α. και οι Ο.Ε.Ε. (Οργανισμοί Συλλογικών Επενδύσεων), κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις ύψους €138 δισ., αυξημένες από τα €75 δισ. του Ιουνίου.Οι Ο.Σ.Ε.Κ.Α. κατέγραψαν καθαρές εισροές €107 δισ., από €60 δισ. τον προηγούμενο μήνα.Οι μακροπρόθεσμοι Ο.Σ.Ε.Κ.Α. (σ.σ. όλες οι κατηγορίες πλην Ο.Σ.Ε.Κ.Α. Χρηματαγοράς) κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις €68 δισ., από €72 δισ. τον Ιούνιο.Οι Μετοχικοί Ο.Σ.Ε.Κ.Α. κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις ύψους €24 δισ., από €38 δισ. τον Ιούνιο.Οι Ομολογιακοί Ο.Σ.Ε.Κ.Α. κατέγραψαν καθαρές εισροές €22 δισ., από €13 δισ. τον προηγούμενο μήνα.Οι Μικτοί Ο.Σ.Ε.Κ.Α. κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις €20 δισ., αυξημένες από τα €17 δισ. του Ιουνίου.Οι Ο.Σ.Ε.Κ.Α. Χρηματαγοράς κατέγραψαν καθαρές εισροές ύψους €38 δισ., από €12 δισ. εκροές τον Ιούνιο.Οι Ο.Ε.Ε. κατέγραψαν καθαρές εισροές ύψους €31 δισ. το Ιούλιο, αυξημένες από τα €15 δισ. του προηγούμενου μήνα.Το συνολικό ενεργητικό των Ο.Σ.Ε.Κ.Α. και Ο.Ε.Ε. στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 1,4% και ανήλθε στα €20.578 δισ.Συλλογικές επενδύσειςΟΣΕΚΑΕΘΕΟΕΕΕυρώπη
Keywords
Τυχαία Θέματα