Εταιρικά αποτελέσματα και οικονομικά στοιχεία στο επίκεντρο της Wall Street

Νωχελικά ξεκινά η τελευταία εβδομάδα του Απριλίου για τη Wall Street, με τους επενδυτές να εστιάζουν στα οικονομικά αποτελέσματα μεγάλων εταιρειών του τεχνολογικού κλάδου, αλλά και στα νέα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.

Η χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται σε αναζήτηση προσήμου στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης της Δευτέρας (24/4), ανεβάζοντας σιγά σιγά «στροφές». Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,13% στις 33.852,27 μονάδες, ο S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,15% στις 4.139,65 μονάδες και

ο Nasdaq κερδίζει 0,16% στις 12.091,62 μονάδες.

Η Alphabet (μητρική της Google), η Microsoft, η Amazon και η Meta είναι μεταξύ των big tech που ανακοινώνουν εντός της εβδομάδας τις οικονομικές τους επιδόσεις για το α’ τρίμηνο του 2023. Περίπου το 76% των εταιρειών του S&P 500, που ανακοίνωσαν αποτελέσματα μέχρι το πρωί της Δευτέρας, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία του FactSet. Ωστόσο, τα κέρδη πρώτου τριμήνου για τις εταιρείες του S&P 500 εκτιμάται ότι θα μειωθούν συνολικά κατά 5,2%, αναφέρει η Refinitiv.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης στενά τα νέα οικονομικά δεδομένα, που θα παρέχουν πληροφορίες για το εάν ο πληθωρισμός μειώνεται ή εάν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) θα ανακοινώσει νέα αύξηση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίασή της στις αρχές Μαΐου. Το αμερικανικό ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο, καθώς και τα στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα του Απριλίου πρόκειται να δημοσιοποιηθούν μεταξύ μιας σειράς άλλων οικονομικών δεικτών.

Στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής, οι traders συνεχίζουν να προβλέπουν αυξήσεις επιτοκίων τις ερχόμενες εβδομάδες πριν να ξεκινήσουν οι περικοπές αργότερα μέσα στο έτος. Η Fed συνεδριάζει στις 3 και 4 Μαΐου, με τους περισσότερους αναλυτές να περιμένουν άλλη μια αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, κατά 25 μονάδες βάσης, καθώς η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να δείχνει σημάδια αδυναμίας.

Στα μάκρο της ημέρας, η οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή του Σικάγο παρέμεινε αμετάβλητη τον Μάρτιο, αλλά εξακολουθεί να δείχνει προς την κατεύθυνση της επέκτασης. Ο Εθνικός Δείκτης Δραστηριότητας της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σικάγο διαμορφώθηκε στο -0,19 για το μήνα, όπως και το Φεβρουάριο. Μια μέτρηση άνω του -0,7 θεωρείται ένδειξη επέκτασης. Οι δείκτες παραγωγής και μεταποίησης μειώθηκαν, ενώ οι πωλήσεις, οι παραγγελίες και τα αποθέματα αυξήθηκαν. Η απασχόληση κινήθηκε επίσης ανοδικά.

Big TechWALL STREET ΗΠΑτεχνολογικός κλάδοςαμερικανική οικονομίαFED
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα