Ερντογάν σε Μισέλ: Η Ελλάδα είναι αυτή που προκαλεί

Τη μέρα… νύχτα προσπαθεί να κάνει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς σε επικοινωνία του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι αυτή είναι υπαίτια για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν φέρεται να είπε στον Μισέλ πως η προσέγγιση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο γίνεται καλή τη πίστη, πως «η Ελλάδα

είναι αυτή που προκαλεί».

Επιπλέον, ο Ερντογάν διεμήνυσε πως «η Τουρκία αναμένει σαφή βήματα για τη σύγκληση της διεθνούς διάσκεψης των χωρών της ανατολικής Μεσογείου».

Κάλεσε παράλληλα την ΕΕ να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της βάσει της Συμφωνίας της 18ης Μαρτίου, επισημαίνοντας ότι πρέπει να σημειωθεί πρόοδος όσον αφορά την Τελωνειακή Ένωση και την απελευθέρωση της βίζας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, νωρίτερα σήμερα κατηγορώντας την Ελλάδα για τις εντάσεις στην περιοχή.

Όλα αυτά, λίγες ώρες αφότου εκδόθηκε νέα παράνομη Navtex για το ερευνητικό πλοίο, σύμφωνα με την οποία το Oruç Reis θα πραγματοποιήσει έρευνες μόλις 6,5 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Μεγίστης.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μισέλ είχε νωρίτερα και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι θα θέσει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 15ης-16ης Οκτωβρίου τη νέα μονομερή ενέργεια με την έκδοση της Navtex, που όπως χαρακτηριστικά τόνισε, αποτελεί «σοβαρή κλιμάκωση» από την πλευρά της Τουρκίας.

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΣαρλ ΜισέλΑνατολική ΜεσόγειοςΕυρωπαϊκο ΣυμβουλιοΧουλούσι ΑκάρOruc Reisβίζα
Keywords
Τυχαία Θέματα