Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς– Θα λογοδοτήσει

O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας... για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα.

Δεν περνάει άλλωστε ούτε ημέρα που κάποιος Τούρκος αξιωματούχος να μην επιτεθεί στη χώρα μας.

Ο Ερντογάν σε νέες δηλώσεις του τη Δευτέρα (26/9), ανέφερε ότι «η Ελλάδα δεν είναι στο επίπεδό μας, καθώς δεν

είναι ισότιμη πολιτικά, οικονομικά ή στρατιωτικά», συμπληρώνοντας: «Απέναντι στην Ελλάδα, που παρακολουθούμε σε κάθε τομέα, αν χρειαστεί δεν θα παραλείψουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας. Αυτό να το ξέρουν καλά».

Είπε επίσης ότι «η ανάπτυξη ξένων στρατιωτικών δυνάμεων σε όλη την Ελλάδα θα πρέπει να ενοχλεί τον ελληνικό λαό, όχι εμάς».

«Πολιτικές δεσμεύσεις που θα υποθηκεύσουν το επόμενο τέταρτο του αιώνα της Ελλάδας και που σίγουρα θα πληρωθούν τα τιμήματα, πρέπει να ανησυχούν τον ελληνικό λαό, όχι εμάς.

Ούτε αυτές οι στρατιωτικές συγκεντρώσεις, ούτε αυτές οι πολιτικές και οικονομικές στηρίξεις είναι αρκετές για να ανεβάσουν την Ελλάδα στο επίπεδό μας, αλλά αρκούν για να σύρουν την Ελλάδα στο βάλτο.

Ως αποτέλεσμα, απέναντι στην Ελλάδα που παρακολουθούμε σε κάθε τομέα, αν χρειαστεί δεν θα παραλείψουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας έναντι της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας. Αυτό να το ξέρουν καλά».

Επανερχόμενος, δε, στις κατηγορίες του κατά της Αθήνας για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, τόνισε ότι «η Ελλάδα θα λογοδοτήσει για τους ανθρώπους που άφησε να πεθάνουν στη Μεσόγειο».

«Παρακολουθούμε στενά τις πολιτικές της γειτονικής μας Ελλάδας» συνέχισε, κάνοντας λόγο για προκλήσεις.

Νωρίτερα, ο Έλληνας πρέσβης κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με την Άγκυρα να ζητεί από την Ελλάδα να βάλει τέλος στις «παραβιάσεις στα νησιά και να αποκαταστήσει το μη στρατιωτικό καθεστώς σε αυτά».

Χθες, Κυριακή, η τουρκική πλευρά δημοσίευσε εικόνες από drone που -κατά την Άγκυρα-δείχνουν ότι η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, στρατιωτικοποιώντας τη Λέσβο και τη Σάμο.

Η ελληνική πλευρά, απαντώντας στο διάβημα στο οποίο προέβη νωρίτερα σήμερα η τουρκική πλευρά προς τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα Χριστόδουλο Λάζαρη, απέρριψε εν τω συνόλω τις τουρκικές αιτιάσεις, καθώς είναι παντελώς αβάσιμες και δεν συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο, υπογραμμίζουν διπλωματικές πηγές.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, ο Έλληνας πρέσβης υπογράμμισε ότι οι ελληνικές θέσεις έχουν αναπτυχθεί ενδελεχώς στις δύο επιστολές που εστάλησαν στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

ΕΛΛΑΔΑΕρντογάνΤΟΥΡΚΙΑΕλληνοτουρκικά
Keywords
Τυχαία Θέματα