Έρμαιο των πωλητών το Χρηματιστήριο - Σε κλοιό διεθνών πιέσεων

12:22 5/4/2024 - Πηγή: Reporter

Αθρόες ρευστοποιήσεις σημειώνονται σήμερα (5/4) στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο επηρεάζεται από το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στα ξένα χρηματιστήρια. Οι πωλητές έκαναν γνωστές από νωρίς τις άγριες διαθέσεις τους, ενώ όσο περνούν τα λεπτά «βυθίζουν» σε μεγαλύτερες απώλειες τους βασικούς δείκτες και τις μετοχές.

Από τον «κανόνα» της ισχυρής υποχώρησης δεν ξεφεύγει σχεδόν κανένας, ενώ οι ελάχιστοι τίτλοι που ενισχύονται, το κάνουν σε ήπια βαθμό. Ήδη έχουν χαθεί οι 1.370 μονάδες, με το Χ.Α. να οπισθοχωρεί σε νέο χαμηλό

δύο μηνών, έχοντας απωλέσει σημαντικά κεκτημένα όσον αφορά τη φετινή χρονιά. Δεδομένη είναι η δεύτερη διαδοχική πτωτική κίνηση σε εβδομαδιαία βάση.

Η χθεσινή (4/4) διόρθωση της Wall Street έφερε μπαράζ ρευστοποιήσεων σε όλα τα χρηματιστήρια, χωρίς να εξαιρείται η Λεωφόρος Αθηνών. Οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) αφήνουν «παράθυρο» για λιγότερες έως… μηδενικές μειώσεις επιτοκίων εντός του 2024, παρόλο που είχε προαναγγείλει τρεις μειώσεις. Η έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και το ράλι στις τιμές του πετρελαίου δημιουργούν πρόσθετες ανησυχίες στην επενδυτική κοινότητα.

Όσον αφορά τη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει «βουτιά» 1,37% στις 1.367,35 μονάδες, έχοντας φτάσει έως τις 1.364,08 μονάδες στα χαμηλά ημέρας. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE 25) διολισθαίνει 1,56% στις 3.283,68 μονάδες, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid Cap) χάνει 1,78% στις 2.256,73 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης χάνει 1,73% στις 1.147,41 μονάδες.

Δείτε εδώ τις μετοχές που καταγράφουν τις ισχυρότερες απώλειες στο ταμπλό

#Χρηματιστήριο_Αθηνών
Keywords
Τυχαία Θέματα