Έρευνα: Το Bitcoin θα μπορούσε να…εκτοξευτεί στα $270.000 το 2030

Ιδιαίτερα αισιόδοξη για την πορεία του Bitcoin εμφανίζεται η αυστραλιανή εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, Finder, που διεξήγαγε δύο έρευνες μεταξύ των υψηλού προφίλ ειδικών της για να μάθει τις προσδοκίες τους για τη μελλοντική τιμή του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος.

Οι ειδικοί προέβλεψαν ότι το κορυφαίο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο θα διαπραγματεύεται περίπου στα 21.300 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους, αλλά, όσον αφορά τη μακροπρόθεσμη αποτίμηση, είναι πολύ πιο αισιόδοξοι.

Κι αυτό

γιατί αναμένουν ότι η τιμή του θα εκτιναχθεί σε σχεδόν 80.000 δολάρια έως το 2025 και περίπου 270.000 δολάρια έως το 2030!

Η ομάδα ειδικών fintech της εταιρείας δεν πιστεύει ότι το Bitcoin θα παρουσιάσει σημαντικές διακυμάνσεις τιμών τους επόμενους μήνες, προβλέποντας ότι θα κλείσει το έτος στα 21.300 δολάρια περίπου. Ωστόσο, σε σύγκριση με τις τρέχουσες αποτιμήσεις, αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 11%.

«Η πρόβλεψη του πάνελ για το τέλος του 2022 των 21.344 δολαρίων τον Οκτώβριο είναι χαμηλότερη από την πρόβλεψη των 25.473 δολαρίων τον Ιούλιο, καθώς και από την πρόβλεψη των 65.185 δολαρίων τον Απρίλιο του 2022 και 76.360 δολαρίων τον Ιανουάριο του 2022.

Ωστόσο, ενώ οι τρέχουσες προβλέψεις είναι χαμηλότερες από τις προηγούμενες, η επιτροπή εξακολουθεί να αναμένει παρόμοια ανοδική τροχιά για την τιμή του Bitcoin, ξεκινώντας απλά από μια χαμηλότερη βάση», αναφέρει η Finder.

Μελλοντική «εκτόξευση»

Το μέλλον, λοιπόν, προβλέπεται πολύ πιο… ανθηρό για το δημοφιλές κρυπτονόμισμα. Κατά την άποψή τους, μπορεί να εκτιναχθεί στα 79.193 δολάρια έως το 2025 και να εκτοξευθεί στα 270.722 δολάρια έως το 2030.

Βέβαια, θα πρέπει να σημειώσουν ότι η έρευνα της Finder για το 2021 προέβλεπε ένα ακόμη πιο λαμπρό μέλλον για το περιουσιακό στοιχείο: «Πριν από έναν χρόνο, η επιτροπή προέβλεψε ότι το Bitcoin θα κλείσει το 2025 στα 206.351 δολάρια περίπου και το 2030 στα 567.472 δολάρια, πολύ μακριά από τις προβλέψεις για περίπου 79.193 δολάρια και 270.722 δολάρια στην έκθεση του Οκτωβρίου 2022».

Το 77% των ερωτηθέντων εξακολουθεί να πιστεύει ότι το Βitcoin λειτουργεί ως αποθήκη αξίας. Μεταξύ αυτών είναι ο Σέρχι Ζντάνοφ, Διευθύνων Σύμβουλος της EXMO, ο οποίος είναι αισιόδοξος ότι θα μπορούσε να φτάσει το… 1.000.000 δολάρια έως το 2030.

«Τίποτα ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει για το Bitcoin, διανύουμε μια παγκόσμια κεφαλαιακή κρίση και το Bitcoin επηρεάζεται βραχυπρόθεσμα, αλλά θα ανακάμψει. Πολλά άλλα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία δεν θα το κάνουν», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την επενδύτρια Βερόνικα Μιχάι, το Bitcoin θα μπορούσε να κινηθεί υψηλότερα μόνο εάν αποσυνδεθεί από τα παραδοσιακά χρηματιστήρια. Υποστήριξε ότι μέχρι τότε, θα παραμείνει στο στόχαστρο των παγκόσμιων ρυθμιστικών αρχών.

Παρά τη bear market και τις συνεχιζόμενες οικονομικές αναταράξεις, μόνο το 10% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για τους επενδυτές να πουλήσουν τα Bitcoin τους. Το 46% πιστεύει ότι οι επενδυτές πρέπει να αυξήσουν την έκθεσή τους, ενώ το 44% τους συμβουλεύει να κάνουν HODL.

Θα μπορούσε το Ethereum να ξεπεράσει το Bitcoin;

Ένα σημαντικό κομμάτι των ειδικών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση είπαν ότι «Η συγχώνευση (Merge)» θα είναι εξαιρετικά επωφελής για την άνοδο της τιμής του Ethereum στο μέλλον. Το 54% πιστεύει ότι το συγκεκριμένο πρωτόκολλο blockchain θα μπορούσε ακόμη και να ξεπεράσει την κεφαλαιοποίηση αγοράς του Bitcoin κάποια στιγμή στο μέλλον. Μόνο το 6%, όμως, βλέπει αυτό να συμβαίνει τον επόμενο χρόνο.

Ο Πέδρο Φεμπρέρο, Αντιπρόεδρος του Web3 στο RealFevr, προέβλεψε ότι το Ethereum θα ξεπεράσει τον αντίπαλό του το 2025. Ωστόσο, αναμένει ότι το Bitcoin θα παραμείνει ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο, ξεπερνώντας τα περισσότερα altcoins.

«Το Βitcoin εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση και τιμή αγοράς. Επομένως, παρόλο που πιθανότατα θα χάσει την κυριαρχία του έναντι άλλων κρυπτονομισμάτων, θα εξακολουθεί να έχει υπεραπόδοση έναντι των περισσότερων μη κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων.

BitcoinκρυπτονομίσματαCrypto
Keywords
Τυχαία Θέματα