Έρχονται απανωτά τα δημοψηφίσματα για προσαρτήσεις περιοχών στη Ρωσία

Τη διενέργεια δημοψηφίσματος για ένταξη στη Ρωσία ανακοίνωσαν οι υποστηριζόμενοι από τη Μόσχα αυτονομιστές της περιοχής του Λουχάνσκ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass, το οποίο επικαλείται εκπρόσωπο της τοπικής Βουλής.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, το δημοψήφισμα

προγραμματίζεται μεταξύ 23 και 27 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, στη συνέχεια, το ρωσικό πρακτορείο Interfax μετέδωσε ότι το ίδιο ανακοίνωσαν και αξιωματούχοι από τους αυτονομιστές του Ντονέτσκ, για την ίδια περίοδο.

«Το δημοψήφισμα για την είσοδο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ στη Ρωσική Ομοσπονδία ως υποκείμενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου», αναφέρει δημοσίευση του προέδρου του Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας, Ντένις Μιροσνιτσένκο.

«Το Ντονμπάς επιστρέφει στο σπίτι του. Θεωρώ το νομοσχέδιο έγκαιρο. Ζητώ από τους βουλευτές να το υποστηρίξουν. Οι ημερομηνίες του δημοψηφίσματος είναι 23-27 Σεπτεμβρίου», ανέφερε ο Ντένις Πούσιλιν, επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης της Χερσώνας, Βλαντιμίρ Σάλντο τόνισε ότι υπέγραψε διάταγμα για το δημοψήφισμα σχετικά με την είσοδο της περιοχής στη Ρωσική Ομοσπονδία ως πλήρες υποκείμενο ενός ενιαίου κράτους. «Σας ενημερώνω ότι, σύμφωνα με το διάταγμα, το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2022. Το διάταγμα καθορίζει τη διαδικασία για την οργάνωση της ψηφοφορίας και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο έδαφος της περιοχής Χερσώνα, καθώς και τον καθορισμό της διοικητικής και ποινικής ευθύνης για την παραβίαση αυτών των κανόνων», δήλωσε στο κανάλι του, στο Telegram.

Κατά το πρακτορείο RIA, το οποίο επικαλείται τοπικό αξιωματούχο, το ελεγχόμενο από τη Ρωσία τμήμα της Ζαπορίζια, ενδέχεται να διοργανώσει επίσης δημοψήφισμα τις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι οι ανακοινώσεις έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η ουκρανική αντεπίθεση, στο πλαίσιο της οποίας οι ουκρανικές δυνάμεις ανακαταλαμβάνουν εδάφη εντός των περιοχών του Ντονμπάς.

ΝτονέτσκΛουχάνσκΖΑΠΟΡΙΖΙΑΧΕΡΣΩΝΑΝτονμπάς
Keywords
Τυχαία Θέματα