Έρχεται εορταστικό «καλάθι» με νέα προϊόντα-Στο προσκήνιο και τα παιχνίδια

Οι γιορτές πλησιάζουν και ο κόσμος είναι προβληματισμένος από την ακρίβεια που υπάρχει σε βασικά προϊόντα.

Μάλιστα, η κυβέρνηση προσανατολίζεται, μετά το καλάθι του νοικοκυριού να εφαρμόσει και το καλάθι των εορτών αλλά και το καλάθι των παιχνιδιών, για να ανακουφιστούν οι οικογένειες.

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Mega θα περιλαμβάνει τα απαραίτητα προϊόντα για το εορταστικό τραπέζι, όπως κρέας, τσουρέκι και βασιλόπιτα.

Τα μελομακάρονα

αναμένεται να προστεθούν στην υπάρχουσα λίστα, ενώ ασφαλώς δεν μπορεί να λείψει η γαλοπούλα, ίσως και κάποια επιπλέον ποτά ή αναψυκτικά. «Το γιορτινό καλάθι του νοικοκυριού θα ξεκινήσει από τις 14 Δεκεμβρίου, οπότε θα ξεκινήσουν και τα ψώνια για το Χριστουγεννιάτικο και το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι» δήλωσε πρόσφατα ο Γ.Γ. του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Ακόμη, έρχεται και το «καλάθι παιχνιδιών», το οποίο όμως δεν θα αφορά τα σούπερ μάρκετ. Το μέτρο δεν θα είναι υποχρεωτικό, αλλά εθελοντικό και ενδεχομένως θα περιλαμβάνει επιτραπέζια παιχνίδια, κούκλες και διάσημες φιγούρες κόμιξ.

Όπως μεταδίδει το Mega, το «καλάθι του παιχνιδιού» θα πρέπει, αν τελικά προκριθεί ως ιδέα, να εφαρμοστεί πολύ προσεκτικά και για πολύ μικρό χρονικό διάστημα ώστε να μην υπάρξουν ενστάσεις από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και να αποκλειστεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο πρόκλησης στρεβλώσεων στην αγορά.

Θα αφορά σε καταστήματα παιχνιδιών, ενώ θα έχει διάρκεια τριών μόνο εβδομάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχετική ελευθερία θα υπάρχει και στο περιεχόμενο, αφού στο «καλάθι παιχνιδιών» θα περιλαμβάνονται κατηγορίες προϊόντων. Μια σκέψη είναι να περιληφθούν παιχνίδια όπως:

– Διαδραστικά – εκπαιδευτικά

– Επιτραπέζια και παζλ

– Κατασκευές

– Φιγούρες δράσεις

– Κούκλες

ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥακρίβειαΚΑΛΑΘΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝεπίσημες ανακοινώσειςγιορτέςχριστουγενναπρωτοχρονιά
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα