Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πράσινο φως στη συμφωνία Skroutz και CVC Capital

Σε τελική ευθεία η είσοδος της CVC Capital Partners στην δημοφιλή πλατφόρμα Skroutz.

Θέμα χρόνου αποτελεί η είσοδος της CVC Capital Partners ως στρατηγικού επενδυτή, στην ελληνική εταιρεία Skroutz, η οποία θεωρείται η κορυφαία εγχώρια ηλεκτρονική

πλατφόρμα σύγκρισης τιμών καταναλωτικών αγαθών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, εγκρίνεται η συγκέντρωση επιχειρήσεων που αφορά στην απόκτηση αρνητικού αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία SAIGA S.à.r.l., εταιρεία ειδικού σκοπού της CVC, επί της εταιρείας Skroutz.

Με την απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι από την εν λόγω συγκέντρωση, η οποία αφορά την αγορά πλατφoρμών σύγκρισης τιμών, την αγορά διαδικτυακών αγορών, την αγορά διαδικτυακής διαφήμισης και την αγορά πλατφορμών παραγγελιών έτοιμου φαγητού, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011, δεν προκαλούνται σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Η CVC Capital Partners, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων (private equity) στον κόσμο, αποτελεί έναν ισχυρό στρατηγικό σύμμαχο για την Skroutz στον επόμενο κύκλο ανάπτυξής της.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη συναλλαγή αποτελεί ορόσημο για την 15ετή ιστορία της Skroutz, η οποία ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών τεχνολογίας, δημιουργώντας πρωτοποριακές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, διατηρώντας ένα δυναμικό 300 εργαζομένων.

SkroutzCVC Capital Partnersonline shoping
Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιτροπή Ανταγωνισμού, Πράσινο, Skroutz, CVC Capital,epitropi antagonismou, prasino, Skroutz, CVC Capital