Επιστροφή στις απώλειες για πετρέλαιο και χρυσό

Πτωτικό γύρισμα καταγράφουν την Τετάρτη οι τιμές του χρυσού και του πετρελαίου, μετά την χθεσινή συνεδρίαση ισχυρής ανόδου. Ο χρυσός ξεκίνησε με κέρδη τη σημερινή συνεδρίαση, ωστόσο το μεσημέρι η τιμή του καταγράφει πτώση μεγαλύτερη του 1%.

Αναφορικά με το πολύτιμο μέταλλο, η Goldman Sachs καλεί τους πελάτες της να καταφύγουν στο ασφαλές καταφύγιο του χρυσού. Όπως επισημαίνει η Goldman Sachs,

εκτός από μέσο κάλυψης κατά της μεταβλητότητας της αγοράς, ο χρυσός θεωρείται από πολλούς επενδυτές ως ένα μέσο για να προστατευτούν από τις υποτιμήσεις και τον πληθωρισμό. «Είναι όπως το 2008 και το 2009, όταν κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες χρησιμοποίησαν τις μηχανές εκτύπωσης σε πλήρη ισχύ», είπε ο John Ciampaglia της Sprott Asset Management.

Πιο αναλυτικά, στην αγορά των εμπορευμάτων, ο χρυσός καταγράφει απώλειες 1,21% και η τιμή του διαμορφώνεται στα 1.640,70 δολάρια ανά ουγγιά. Στα άλλα δύο βασικά μέταλλα, ο χαλκός κινείται πτωτικά κατά 0,83% στα 2,162 δολάρια ο μετρικός τόνος, ενώ αντίθετα ο άργυρος ενισχύεται κατά 0,88% στα 14,383 δολάρια ο μετρικός τόνος.

Στο «κόκκινο» και οι δύο τύποι πετρελαίου, καθώς το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 1,92% στα 23,55 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ διολισθαίνει κατά 2,69% και προσγειώνεται στα 26,42 δολάρια το βαρέλι.

Όσον αφορά την αγορά συναλλάγματος, η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου διαμορφώνεται στο € 1,0828 ανά δολάριο, με το ευρώ να ενισχύεται κατά 0,38% έναντι του αμερικανικού νομίσματος. Από την άλλη πλευρά, το ευρώ υποχωρεί κατά 0,22% έναντι της βρετανικής λίρας με την σχετική ισοτιμία να διαπραγματεύεται στο € 0,9153 ανά στερλίνα. Τέλος, η βρετανική λίρα υπερισχύει κατά 0,63% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία των δύο νομισμάτων να ανέρχεται στο £ 1,1831 ανά δολάριο.

αγορά εμπορευμάτωναγορά συναλλάγματοςGoldman Sachs
Keywords
Τυχαία Θέματα