Επιστρέφουν στις απώλειες τα κρυπτονομίσματα- Κάτω από $24.000 το Bitcoin

Πτωτικά κινούνται το μεσημέρι της Παρασκευής (12/8) τα σημαντικότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα, μετά το ανοδικό ράλι που κατέγραψαν μέσα στην εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Πέμπτης, τα δύο ισχυρότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα, ανέβηκαν σε υψηλό 60 ημερών, ενώ η ευρύτερη κεφαλαιοποίηση της αγοράς έφτασε σε υψηλό πολλών μηνών πάνω από 1,150 τρισεκατομμύριο δολάρια, κερδίζοντας 70 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μία ημέρα.

Το θετικό κλίμα συνεχίστηκε και το βράδυ της Πέμπτης, ωστόσο σήμερα φαίνεται πως αλλάζει το σκηνικό, καθώς η αγορά των κρυπτονομισμάτων

επιστρέφει πάλι σε απώλειες. Το Bitcoin έπεσε κάτω από τα 24.000 δολάρια, ενώ το Ethereum διατηρήθηκε στα 1.900 δολάρια πριν από την πολυαναμενόμενη συγχώνευση.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι όγκοι συναλλαγών και οι τιμές για το bitcoin και της ευρύτερης αγοράς έχουν υποχωρήσει, οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων φαίνεται ότι επενδύουν πολλά στην αγορά των crypto, στην προσπάθειά τους να βρουν νέους τρόπους για τη δημιουργία εσόδων.

Για παράδειγμα, η BlackRock λάνσαρε ιδιωτικό καταπίστευμα το οποίο προσφέρει στους θεσμικούς πελάτες στις ΗΠΑ έκθεση στο bitcoin. Η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης ενεργητικού στον κόσμο, υπογράμμισε ότι «παρά τη μεγάλη πτώση στην αγορά ψηφιακών στοιχείων ενεργητικού, συνεχίζουμε να βλέπουμε μεγάλο ενδιαφέρον από θεσμικούς πελάτες για το πώς να έχουν αποτελεσματική πρόσβαση με αποδοτικό κόστος σε αυτά τα στοιχεία ενεργητικού χρησιμοποιώντας την τεχνολογία μας και τα προϊόντα μας».

Μεταξύ άλλων, σημαντική υποχώρηση σημείωσαν για τον μήνα Ιούλιο και οι τιμές χονδρικής στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες (11/8), σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ως ακόμα μια επιβεβαίωση της αποκλιμάκωσης των πληθωριστικών πιέσεων.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε 0,5% σε μηνιαία βάση μετά από άνοδο 1,1% τον Ιούνιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,2%.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, το Bitcoin χάνει 2,73% στα 23.814,4 δολάρια, ενώ το Ethereum καταγράφει πτώση 0,53% στα 1.878,95 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana πέφτει 3,07% στα 42.560 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει απώλειες 1,55% στο 0,5266 δολάριο.

Το Polkadot σημειώνει πτώση 2,36% στα 9,120 δολάρια και το Dogecoin κινείται πτωτικά 1,03% στο 0,070094 το δολάριο.

κρυπτονομίσματααπώλειεςBitcoinSolanaethereumΑγοράεπενδυτές
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα