Επιστρέφουν σε lockdown τμήματα της Σανγκάης

13:06 9/6/2022 - Πηγή: Reporter

Η Σανγκάη και το Πεκίνο επέστρεψαν ξανά σήμερα σε καθεστώς lockdown για τον κορονοϊό.

Τα τμήματα του μεγαλύτερου οικονομικού κέντρου της Κίνας άρχισαν να επιβάλουν νέους περιορισμούς, ενώ η πολυπληθέστερη συνοικία της κινεζικής πρωτεύουσας έκλεισε τους χώρους διασκέδασης.

Οι αρχές στη περιοχή Μινχάνγκ στη Σανγκάη, όπου ζουν πάνω από 2 εκατ. άνθρωποι, δήλωσαν σήμερα ότι θα διενεργήσουν test για όλους τους κατοίκους στις 11 Ιουνίου

και έδωσαν εντολή στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους την περίοδο αυτή.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, οι κάτοικοι σε τουλάχιστον τρεις συνοικίες πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους έως το Σάββατο και να ολοκληρώσουν πέντε γύρους υποχρεωτικών test που λήγουν στις 23 Ιουνίου.

Ενώ το ποσοστό μόλυνσης στην Κίνα εμφανίζεται πολύ χαμηλό συγκριτικά με πολλές άλλες χώρες, η κυβέρνηση επιμένει στην πολιτική των μηδενικών κρουσμάτων Covid για να προστατεύσει τους ηλικιωμένους και το υγειονομικό σύστημα.

Η Κίνα ανακοίνωσε 240 νέα κρούσματα κορονοϊού για τις 8 Ιουνίου, εκ των οποίων 70 ασυμπτωματικά και 170 με συμπτώματα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Οι αρχές στο Τσαογιάνγκ, μια περιοχή του Πεκίνου με πάνω από 3 εκατ. κατοίκους, έδωσαν σήμερα εντολή να κλείσουν οι χώροι διασκέδασης.

κορονοιόςlockdownΣΑΝΓΚΑΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα