Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Πληθωρισμός και χρέος στο επίκεντρο

Ήπια πτωτικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης (17/5), καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ, αλλά και τα μακροοικονομικά δεδομένα.

Οι περισσότεροι κλάδοι διαπραγματεύονται σε αρνητικό έδαφος. Οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες, με πτώση 1,6%, ακολουθούμενες από τα χημικά, με πτώση 0,9%. Αυτές που σχετίζονται με υγειονομική περίθαλψη αποτελούν εξαίρεση με άνοδο 0,1%.

Ο

Τζο Μπάιντεν επέστρεψε στις ΗΠΑ ώστε να συζητήσει με τους επικεφαλής του Κογκρέσου για το ανώτατο όριο χρέους της χώρας.

Παράλληλα, σήμερα αναμένεται και η τελική μέτρηση για τον πληθωρισμό Απριλίου στην ευρωζώνη.

Οι traders επεξεργάζονται επίσης τα εταιρικά αποτελέσματα που συνεχίζουν να ανακοινώνονται.

Οι μετοχές της Commerzbank υποχώρησαν 5% στις αρχές της διαπραγμάτευσης μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων α' τριμήνου της τράπεζας.

Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα, με τα καθαρά κέρδη να έχουν σχεδόν διπλασιαστεί στο τρίμηνο.

Η τράπεζα αύξησε επίσης την πρόβλεψή της στα 7 δισεκατομμύρια ευρώ για το τρέχον έτος, από την προηγούμενη πρόβλεψη για 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Commerzbank είπε ότι τα μελλοντικά αποτελέσματα εξαρτώνται από την απόδοση της μονάδας της mBank στην Πολωνία και τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα στεγαστικά δάνεια σε ελβετικό φράγκο και επίσης σημείωσε ότι στις προοπτικές της είχε ληφθεί υπόψη μια «ήπια ύφεση».

Την ίδια ώρα, η UBS αναμένει οικονομικό πλήγμα περίπου 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων ως αποτέλεσμα της εξαγοράς της Credit Suisse, ανέφερε η ελβετική τράπεζα

Συγκεκριμένα, αναμένει ζημία 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις προσαρμογές της εύλογης αξίας των συνδυασμένων περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων της UBS και της Credit Suisse, και 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε πιθανές δικαστικές και κανονιστικές δαπάνες.

Οι μετοχές της UBS καταγράφουν ελάχιστη μεταβολή στην αρχή της διαπραγμάτευσης και υποχωρούν 0,2%.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,17% στις 463,92 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά 0,23% στις 15.935,65 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,21% στις 7.390,16 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,11% στις 7.743,05 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει απώλειες 0,31% στις 27.125 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί 0,15% στις 9.178,17 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να χάνει 0,82% στις 6.065,28 μονάδες.

ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣDAX 30Stoxx Europe 600
Keywords
Τυχαία Θέματα