Επιφυλακτική άνοδος στο Χρηματιστήριο- Πιέσεις για την Alpha Bank

Μικρή άνοδο καταγράφουν τη Δευτέρα (30/10) οι δείκτες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την ελληνική αγορά να διατηρείται σε ένα στενός εύρος διακυμάνσεων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει κέρδη 0,48% στις 1.184,44 μονάδες, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE 25) σημειώνει μικρή άνοδο 0,06% στις 2.901,26 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης διολισθαίνει 0,18% στις 958,23 μονάδες.

Στα επιχειρηματικά νέα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΧΣ έκρινε ότι

η Προσφορά της UniCredit για την Alpha Bank είναι καλόπιστη (bona fide offer) σύμφωνα με τη Στρατηγική Αποεπένδυσης. Σε ανακοίνωσή του καλωσορίζει την προσφορά και γνωστοποιεί πως ξεκινά τη διαδικασία των ανταγωνιστικών προσφορών, που θα πρέπει να είναι πάνω από αυτή της UniCredit. Το ΤΧΣ εκκινεί δηλαδή τη διαγωνιστική διαδικασία για το 9% που κατέχει στην Alpha Bank.

Παράλληλα, στις γεωπολιτικές εξελίξεις οι επενδυτές εξακολουθούν να επηρεάζονται από την κρίση στη Μέση Ανατολή, ενώ στην Ευρώπη επανέρχεται ο φόβος της ύφεσης.

Πάντως, η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε πριν λίγες ημέρες από την Αθήνα, ότι «είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι ο πληθωρισμός θα επανέλθει εγκαίρως στον μεσοπρόθεσμο στόχο μας του 2%. Με βάση την τρέχουσα αξιολόγησή μας, θεωρούμε ότι τα επιτόκια βρίσκονται σε επίπεδα τα οποία, αν διατηρηθούν για επαρκώς μακρό χρονικό διάστημα, θα έχουν σημαντική συμβολή στην έγκαιρη επαναφορά του πληθωρισμού στον στόχο μας.

Οι μελλοντικές αποφάσεις μας θα διασφαλίσουν ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα διαμορφωθούν σε επαρκώς περιοριστικά επίπεδα για όσο χρονικό διάστημα κρίνεται απαραίτητο προκειμένου να διασφαλίσουν αυτήν την έγκαιρη επαναφορά. Θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε μια προσέγγιση που εξαρτάται από τα στοιχεία για τον καθορισμό του κατάλληλου επιπέδου και της κατάλληλης διάρκειας της περιοριστικής νομισματικής πολιτικής».

Στον τραπεζικό κλάδο, σημαντική πτώση σημειώνει η μετοχή της Alpha Bank (-1,43%). Στον αντίποδα, ανοδικά κινούνται οι μετοχές των Πειραιώς (+1,01%), ΕΤΕ (+0,11%) και η Eurobank είναι αμετάβλητη (0%).

Στο ταμπλό, ανοδικά κινούνται οι μετοχές των Aegean (+0,91%), ΔΕΗ (+0,37%), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (+1,19%), Jumbo (+0,40%), ΟΤΕ (+0,15%), ΤΕΝΕΡΓ (+0,21%), ΟΛΘ (+1,32%) και ΟΠΑΠ (+1,32%).

Από την άλλη, πτωτικά κινούνται οι μετοχές των Coca-Cola (-0,45%), Motor Oil (-0,09%) και Μυτιληναίος (-0,51%).

Δείτε εδώ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση από το σύνολο του ταμπλό.

χρηματιστήριοδείκτεςΆνοδος
Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιφυλακτική, Χρηματιστήριο- Πιέσεις, Alpha Bank,epifylaktiki, chrimatistirio- pieseis, Alpha Bank