Επιχειρήσεις: Πάνω από 1.000 CEOs έχουν παραιτηθεί φέτος

Ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός CEO εγκαταλείπου τη θέση εργασίας τους, με το CNN να σημειώνει ότι παρουσιάζεται αύξηση 33% στις αποχωρήσεις συγκριτικά με πέρυσι.

Πιο συγκεκριμένα, πάνω από 1.000 CEO έχουν εγκαταλείψει αυτό το έτος τις εταιρείες στις οποίες εργάζονταν, σύμφωνα με μια έκθεση της Challenger, Gray & Christmas. «Ενώ συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με αυτές τις αποχωρήσεις συνήθως δεν αποκαλύπτονται, είναι

προφανές ότι όλο και περισσότεροι CEO αποχωρούν λόγω των νέων πιέσεων των ρόλων τους, του ανελέητου ρυθμού των αλλαγών και, σε ορισμένες περιπτώσεις, των δικών τους ενεργειών», έγραψαν οι αναλυτές, σύμφωνα με το CNN.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τουλάχιστον τρεις CEO μεγάλων εταιρειών παραιτήθηκαν μόνο τις δύο πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου. Ο διευθύνων σύμβουλος της BP Bernard Looney έφυγε την Τρίτη αφού παραδέχτηκε ότι δεν ήταν «πλήρως διαφανής» σχετικά με τις «σχέσεις με τους συναδέλφους του», σύμφωνα με δήλωση του πετρελαϊκού κολοσσού.

Παράλληλα, η εταιρεία ένδυσης Express ανακοίνωσε το Σάββατο ότι το πρώην στέλεχος της Tyson Foods, Stewart Glendinning, θα γίνει ο επόμενος Διευθύνων Σύμβουλος της, αντικαθιστώντας τον Timothy Baxter, από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η παραίτηση του Baxter ανακοινώθηκε μόλις μία ημέρα αφότου η εταιρεία δημοσίευσε τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου, με τις καθαρές πωλήσεις της επωνυμίας Express και της σειράς lifestyle UpWest να μειώνονται κατά 15% σε σύγκριση με πέρυσι.

Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, η Walgreens Boots Alliance δήλωσε ότι η CEO Rosalind Brewer παραιτήθηκε μετά από λιγότερο από τρία χρόνια στην ηγεσία της αλυσίδας φαρμακείων.

Η Walgreens στοχεύει να επικεντρωθεί περισσότερο στην υγειονομική περίθαλψη, τη στιγμή που η τεχνογνωσία της Brewer βασίζεται στο λιανικό εμπόριο δήλωσε ο Neil Saunders, διευθύνων σύμβουλος της ετιαρείας ανάλυσης δεδομένων, GlobalData. Το λιανικό εμπόριο, πρόσθεσε, δεν ήταν ο μοχλός ανάπτυξης για την εταιρεία. Η μετοχή της Walgreens έχει υποχωρήσει 32% μέχρι στιγμής φέτος.

CEOΜΙΣΘΟΙεργασία
Keywords
Αναζητήσεις
epicheiriseis-pano-apo-1000-ceos-echoun-paraitithei-fetos.htm
Τυχαία Θέματα